Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se

Pao na granici: Slovenac vozio 'čudno' poljsko meso za kebab

Policija je potvrdila da im je bilo sumnjivo pa su pozvali veterinarsku inspekciju koja je preuzela slučaj i utvrdila da meso nema odgovarajuće deklaracije

Foto: screenshot/
84 komentara

Na graničnom prijelazu Harmica hrvatski su policajci ujutro u 8.10 sati zaustavili vozača kombija iz Slovenije koji je vozio meso za kebab iz Poljske. 

Policija je potvrdila da im je bilo sumnjivo pa su pozvali veterinarsku inspekciju koja je preuzela slučaj i utvrdila da meso nema odgovarajuće deklaracije.

Istraga traje.

- Veterinarska inspekcija Ministarstva poljoprivrede na graničnom prijelazu Harmica pregledala je kombi koji je iz Slovenije u Hrvatsku prevozio smrznuti kebab (oko 570 kilograma). Pri pregledu kombija na granici utvrđeno je da je dio pošiljke nesukladan (nosi oznaku LOT-a za koji je već zabranjena distribucija jer ne udovoljava propisima o sigurnosti hrane). Kombi je prepraćen u skladište (karantenu) gdje će biti detaljno pregledan, kebab uzorkovan, a nakon rezultata analiza postupit će se u skladu s propisima - kažu u Ministarstvu poljoprivrede. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Podsjetimo, tajne snimke koje su snimili poljski istraživački novinari pokazuju da je meso koje dolazi iz jedne njihove klaonice nije sigurno za ljude kako oni to navode na ambalažama.

Naime, u klaonicu dolaze i bolesne krave, koje su u toliko lošem stanju da jedva stoje, a iz kamiona ih zaposlenici nose na klanje.

POŠILJKA IZ POLJSKE Zaraženo meso prodano na 57 lokacija: 'Ma nema opasnosti...'

U povodu informacije Sanitarne inspekcije da je prije službenog upozorenja u Hrvatskoj zaraženo poljsko mesu distribuirano u 57 ugostiteljskih objekata, ministar zdravstva Milan Kujundžić izjavio je u četvrtak kako nema opasnosti za one koji su ga konzumirali s obzirom da se radi o mesu koje se prethodno mora termički obraditi.

Možda vas zanima i ovo:
Message