News

Komentari 47

Pedijatrija u Čakovcu pretrpana: 'Svakih sat vremena dođe jedno zaraženo dijete'

Pedijatrija u Čakovcu pretrpana: 'Svakih sat vremena dođe jedno zaraženo dijete'

- Danas je 122 novooboljela, dnevno njih 10 do 15 otpustima, isto toliko ih primimo. Ako se ovako nastavi za dva do tri dana možemo dosegnuti puni kapacitet, rekao je ravnatelj Šegović.

Stanje u čakovečkoj bolnici izrazito je teško, a iz Ministarstva zdravstva su zbog toga poslali dodatnih desetak djelatnika na ispomoć u toj ustanovi. Posjete su zabranjene, a bolnica se preusmjerava na liječenje covid pacijenata kojih je sve više. Liječnici i medicinske sestre na izmaku su snaga, ponajviše na pedijatriji gdje je jako puno zaražene djece.

- Svakih sat vremena dolazi dijete koje je covid pozitivno. Moramo odlučiti jesu li za liječenje ili ih otpuštamo doma - rekao je pedijatar i ravnatelj Županijske bolnice u Čakovcu Igor Šegović, prenosi HRT.

Neka djeca imaju teže kliničke slike i zbrinjava ih se u odvojenim sobama u koje se ulazi s balkona. Nije lako ni zdravstvenim radnicima.

- Skafander je hermetički zatvoren, vruće je u njemu, ne možemo skoro ni do zraka - rekao je specijalizant pedijatrije Roko Munđar.

Trenutno je na covid odjelu čakovečke bolnice 120 pacijenata, a njihov broj stalno raste.

- Danas je 122 novooboljela, dnevno njih 10 do 15 otpustima, isto toliko ih primimo. Ako se ovako nastavi za dva do tri dana možemo dosegnuti puni kapacitet. U kontaktu smo s ministarstvom zdravstva i oni će odlučiti kako dalje - rekao je ravnatelj Šegović.

Najčitaniji članci