Obavijesti

News

Komentari 13

Petrina odlučio: Zatvaraju se kafići i restorani u Primoštenu

Petrina odlučio: Zatvaraju se kafići i restorani u Primoštenu
1

Svim ugostiteljskim objektivma na području Općine Primošten zabranjuje se daljnji rad, sve u svrhu učinkovitog provođenja mjera zaštite zdravlja građana, dio je Petrininog priopćenja

Načelnik Općine Primošten Stipe Petrina donio je odluku o zatvaranju svih ugostiteljskih objekata na području svoje općine kako bi spriječio zarazu korona virusom.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa ...

Iako u Dalmaciji još nema zabilježenih slučajeva zaraze, pa tako naravno ni u Primoštenu, Petrina se vodi principom bolje spriječiti nego liječiti pa je u donio sljedeću odluku koju prenosimo u cijelosti:

Beroš: Nema novih zaraženih, najveći problem mi je Italija...
Beroš: Nema novih zaraženih, najveći problem mi je Italija...

"Članak 1.

Zbog opasnosti širenja Corona virusa na području Općine Primošten i općenito zbog ugroze zdravlja stanovništva Republike Hrvatske, svim ugostiteljskim objektima (kafići i sl.), koji se nalaze na području Općine Primošten zabranjuje se daljnji rad u zatvorenom (poslovnom prostoru) i na otvorenom (štekat – javna površina), sve u svrhu učinkovitog provođenja mjera zaštite zdravlja građana.

Članak 2.

Nalaže se žurna i neodgodiva provedba ove Odluke.

Članak 3.

Općina Primošten međusobne odnose s pravnim i fizičkim osobama u svezi zakupa javne površine posebno će regulirati.

Članak 4.

Ova Odluka stupa na snagu danom donošenja i vrijedi od 15. ožujka 2020. godine do opoziva, a objavit će se na mrežnim stranicama Općine Primošten i na oglasnoj ploči te će se o istoj obavijestiti i sredstva javnog priopćavanja, (portalima i sl.)."

Petrina je u petak bio jedan od prvih koji su reagirali na daljnje širenje zaraze u Hrvatskoj te je obustavio rad općinske uprave i javnih lokalnih poduzeća. 

Kršenje samoizolacije: Već smo slali prve kazne od 8000 kuna
Kršenje samoizolacije: Već smo slali prve kazne od 8000 kuna