News

Komentari 112

Preminuo volonter u Petrinji: Sumnja se da je pao s krova...

Preminuo volonter u Petrinji: Sumnja se da je pao s krova...

Nešto iza 10 sati je u Petrinji za vrijeme radova s krova na sanaciji štete nakon razornog potresa pao muškarac te je preminuo od zadobivenih ozljeda, javlja PU sisačko-moslavačka

Nesretan se slučaj dogodio u Petrinji gdje je u tijeku sanacija štete nakon razornog potresa.

Na spomenutom je području počela padati kiša te dodatno otežala uvjete, a muškarac koji je pomagao u popravku jednog krovišta pao je i preminuo od zadobivenih ozljeda, prenosi PU sisačko-moslavačka.

 

Kako neslužbeno doznajemo, radi se o volonteru rođenom 1963. godine, a nakon pada s krova više od pola sata reanimirali su ga očevici do dolaska Hitne te HGSS-a, ali nisu ga uspjeli spasiti. 

Na terenu su i vatrogasci, a jučer su se ozlijedila još dvojica. Tako je dosad ozlijeđeno ukupno šest vatrogasaca. Vatrogasci su radili noćas, a nastavljaju i danas raditi na na uklanjanju oštećenih dimnjaka, sanaciji krovišta, uklanjanju crijepova, osiguravanju ruševnih mjesta te drugih zadaća u svrhu spašavanja i zaštite ljudskih života, izvijestili su iz Hrvatske vatrogasne zajednice.

Tijekom jutra je obavljena i smjena kako bi se dio vatrogasaca mogao odmoriti. Sve dislocirane snage iz drugih županija bile su raspoređene na području gradova Sisak, Petrinja i Glina te općine Majur kod Hrvatske Kostajnice.

POGLEDAJTE VIDEO: Posveta za sve stradale u Potresu

Tijekom 2. siječnja, osim svih raspoloživih vatrogasnih snaga Sisačko-moslavačke županije, bilo je angažirano ukupno 488 vatrogasaca sa 122 vatrogasnih vozila iz 17 drugih vatrogasnih zajednica županija te Državna vatrogasna intervencijska postrojba Dubrovnik HVZ-a.

Vatrogasne snage su i tijekom noći bile na obilasku terena, a saniranje posljedica ovog razornog potresa vatrogasne snage (uz svakako i HGSS, Oružane snage RH, Crveni Križ i dr.) nastavljaju dokle bude potrebe za njihovim angažiranjem.

 

Najčitaniji članci