Obavijesti

News

Komentari 206

Platio 8000 kn jer je u izolaciji kopao njivu: 'Sve zbog HDZ-a!'

Platio 8000 kn jer je u izolaciji kopao njivu: 'Sve zbog HDZ-a!'
3

On se 12. ožujka vraćao poslodavčevim kamionom iz Italije. Kaže da su na obje slovenske granice bile neopisive kolone, radi koronavirusa. Sve zajedno je proveo gotovo 20 sati dok nije ušao u Hrvatsku

VIDEO

Dragutin Hanžek (52) iz naselja Grede, na području općine Maruševec, 20-tak kilometara od Varaždina do prije nekih mjesec i pol dana bio je gotovo nepoznat u svojoj općini. Dolaskom pandemije i njegovim kršenjem izolacije jer je iz kuće izašao na njivu kako bi rastresao gnojivo postao je poznat široj javnosti. Sanitarna mu je inspekcija dan nakon policijske provjere donijela rješenje o plaćanju kazne od 8000 kuna. Upravo ta kazna mu je stekla određenu „popularnost“. Jedni su ga na društvenim mrežama „kleli“ da ugrožava okolinu jer je izašao iz kuće dok su ga drugi podržavali. Stekao je više neprijatelja nego prijatelja.

On se 12. ožujka vraćao poslodavčevim kamionom iz Italije. Kaže da su na obje Slovenske granice bile neopisive kolone, radi koronavirusa. Sve zajedno je proveo gotovo 20 sati dok nije ušao u Hrvatsku.

- Sve to vrijeme sam bio u kabini kamiona. Sat vremena koji sam proveo na traktoru kad sam odvezao gnojivo me stajalo velike kazne, a kao da to nije isto. Bio u kamionu ili u traktoru – pita se Dragutin.

Hrvat smislio toalet koji može otkriti imate li korona virus
Hrvat smislio toalet koji može otkriti imate li korona virus

- Nakon deset sati koliko sam proveo na granici Dubrava Križovljan, uručeno mi je na terminalu rješenje o samoizolaciji u trajanju od 14 dana, počevši od 14. ožujka. U dvorištu imamo gnojnicu koja je bila puna, i ja sam u vrijeme kad nigdje nikoga nije bilo, gnoj natrpao na prikolicu. Zvao sam sve po redu. Od stožera koji donosi mjere o virusu, do policije i pitao ih smijem li odvesti gnoj na polje, gdje sam imao namjeru posaditi kukuruz na dva hektra koliko imamo. Nitko mi nije znao točno reći osim policije. Rekli su da ne smijem. Kako se bližilo vrijeme sadnje kukuruza, to sam odvezao gnoj na polje koje je u blizini kuće. Naravno postoje i dobre duše i netko me prijavio – pojašnjava svoj „put“ prema kazni. Odmah je došla policija u kući i pitali su ga je li izlazio iz kuće. 

- Gledajte ja sam pošten čovjek i ne mogu poput Plenkovića gledati ljude u oči i lagati im. Rekao sam istinu, iako policajci nisu imali nikakav dokaz. Sutradan je došla Sanitarna i uručili su mi rješenje o kazni od 8000 kuna - kaže ogorčeni čovjek i postavlja protupitanje, je li kazna od 8000 kuna za naše prilike primjerena, te daje odgovor kao je u Italiji kazna 250 eura, a zna se koliko je puta tamo standard veći. Platio je u roku dva dana 2/3 kazne i to iznos od 5400 kuna. Za taj iznos treba raditi 40 dana i to kakav još posao. Stalno na cesti i u prometu.

Putnik 'korona-aviona': 'Bila je gužva, sjeo sam u zadnji red...'
Putnik 'korona-aviona': 'Bila je gužva, sjeo sam u zadnji red...'

- To da će se smjeti ići na izbore i napustiti kućnu izolaciju me dotuklo, jer ispada da kad paše HDZ-u korona nije ništa opasno već se radi o nekakvoj prehladici. HDZ-e izgleda ne preže ni pred čime kako bi ostali na vlasti. Budem otišao na biralište, ne da zarazim nekog, jer veće zaraze od kuge koja vodi ovu državu nema. Srozali su nas na posljednje mjesto u Europi, pa to je van svake pameti - kaže bez dlake na jeziku. Dodajući da svašta vladajući mogu smisliti samo da ostanu u sedlu.

- Moj glas oni ne mogu dobiti, pa da mi život ovisi o tome. Kažu da je korona opasna, ali nema opasnijeg virusa od vladajućih. Oni poput crne kuge ostavljaju posljedice iza sebe, i trebati će stoljeća da se oporavimo- rezolutan je Hanžek.

Miklenić: Parlamentarni izbori su bijeg od korona krize
Miklenić: Parlamentarni izbori su bijeg od korona krize

Kad smo ga pitali za razmjere štete samo je ljutito odmahnuo rukom te kazao kako je kasno za sadnju kukuruza, sjeme mu je propalo, a po svemu sudeći će morati vratiti i 2000 kuna poticaja koji je dobio za sadnju.

- Šteta je za moju obitelj koja živi od svog rada i plaća troškove studija kćeri velika i svaka kuna je dragocjena. Kad bi sad išao zbrajati zaboljela bi me glava – kazao nam je ogorčeni čovjek. Na rastanku nam je kazao kako mu je žao suboraca koji su poginuli na ratištu da bi se drugi mogli bespravno i besramno bogatiti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 206
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
Splićanka odvela kćer u bolnicu, još ne može doći k sebi: 'Pitala sam se, ok ljudi, čemu sve to?'
NAPISALA SVOJE ISKUSTVO

Splićanka odvela kćer u bolnicu, još ne može doći k sebi: 'Pitala sam se, ok ljudi, čemu sve to?'

Došli smo u popodnevnim satima, svi, ali baš svi su bili maksimalno angažirani oko moje kćeri. Do te mjere kad sam pomislila: 'Ok, ljudi, to je samo mali prst. Čemu toliki angažman, napisala je