News

Komentari 132

Plenković: Da su nas obavijestili o letjelici, digli bismo avione...

Plenković: Da su nas obavijestili o letjelici, digli bismo avione...

Nije uobičajeno da na glavni grad padne letjelica veličine 14 metara, teška šest tona. Najvažnije je utvrditi tko je taj koji je lansirao letjelicu i kako je došla do Hrvatske, kazao je premijer

Najvažnije je utvrditi tko je lansirao bespilotnu letjelicu koja je sinoć pala u Zagrebu i je li do Hrvatske došla slučajno ili namjerno, izjavio je u petak u Versaillesu hrvatski premijer Andrej Plenković.

Plenković je na početku drugog dana samita upoznao čelnike ostalih država članica s onim što se sinoć dogodilo na Jarunu, u Zagrebu i rekao da Hrvatska ima stručnjake za ovakve situacije.

POGLEDAJTE VIDEO: Policija blokirala područje oko studentskog doma Stjepan Radić

- Saznanja do kojih dođu podijelit ćemo s drugima - rekao je.

- Najvažnije je utvrditi tko je taj koji je lansirao letjelicu i kako je došla do Hrvatske,  je li namjerno ili slučajno - rekao je Plenković nakon završetka samita EU-a u Versaillesu.

Prema dosad poznatim informacijama, riječ je o besposadnoj letjelici vojnog karaktera ruske proizvodnje, koja u Hrvatsku doletjela iz Mađarske, a u Mađarsku ušla iz Rumunjske. U hrvatskom zračnom prostoru bila je šest, sedam minuta prije pada.

- Oni su s maksimalnom ozbiljnošću primili tu informaciju, nije uobičajeno da na glavni grad padne letjelica veličine 14 metara, teška šest tona - rekao je Plenković.

Na pitanje je li NATO pratio letjelicu i je li Hrvatska bila obaviještena, Plenković je rekao da bi se u tom slučaju drukčije reagiralo.

- Da je netko bio obavješten onda bi se drukčije reagiralo, onda bi se naši avioni digli i reagirali - rekao je Plenković, dodajući da je to bila potpuno nepredviđena situacija.

Jedan od glasnogovornika NATO-a rekao je na upit Hine da je protuzračna obrana NATO-a pratila putanju leta drona koji se srušio u Zagrebu.

>> Stanje oko pada bespilotne letjelice u Zagrebu iz minute u minutu pratite ovdje. << 


POGLEDAJTE VIDEO: MILANOVIĆ O BESPILOTNOJ LETJELICI

Najčitaniji članci