Obavijesti

News

Komentari 29

Plenković mu je sve servirao, a sada mu je okrenuo leđa

Plenković mu je sve servirao, a sada mu je okrenuo leđa
9

Stara garda HDZ-a nikada nije previše voljela Šeksovog posinka, koji je zajedno s Tenom Mišetićem i Markom Milićem u grupi 'Plenkovićevih lavova' koji bez njegove zaštite ne bi imali budućnost u stranci

VIDEO

Karlo Ressler je, čini se, bivši ljubimac Andreja Plenkovića. Nakon što ga je na Europskim izborima, na užas brojnih HDZ-ovih veterana Plenković stavio za nositelja HDZ-ove liste i pola godine provedenih u Bruxellesu, Ressler je krenuo drugim putem na kojem nema mjesta za njegovoj političkog pokrovitelja.

Prije nekoliko dana Ressler je na pitanje koga će podržati na unutarstranačkim izborima za predsjednika stranke rekao - "Nitko nema bianco potporu".

Ressler: 'Bez moje Karle nikad ne bih ušao u politiku i HDZ...'
Ressler: 'Bez moje Karle nikad ne bih ušao u politiku i HDZ...'

Drugim riječima, Ressler je Plenkoviću okrenuo leđa, a to je potvrdio i u ponedjeljak.

- Ništa ne bih mijenjao u svojoj izjavi. Premda, interpretacije sigurno idu mnogo dalje od onoga što sam ja rekao - rekao je Ressler za Novi list.

Ni Plenković nije bio baš sretan s Resslerovim 'izletom', pa se zadnja dva dana Strasbourgu uopće nisu družili, a Plenkovićev komentar na Resslerove izjave jasno pokazuje da je prekrižio svog štićenika.

- Vidjeli smo se samo. Dobro mi izgleda. Samo smo se pozdravili, večeras ćemo razgovarati - rekao je Plenković.

Nije čudno da je Plenković bijesan na Resslera, jer je puno riskirao kada ga je stavio za nositelja liste i omogućio mu blagodati obilne plaće u Europarlamentu i veliki korak za potencijalnu političku karijeru. No, Ressler očito već neko vrijeme nije u fokusu šefa stranke, što je bilo vidljivo u HNK povodom svečanosti početka predsjedanja Hrvatske Vijećem EU, kada je bio smješten u loži u 'zadnjem ešalonu' s Ivanom Maletić i Gabrijelom Žalac.

Guranje Resslera u prve redove stari lisci iz HDZ-a su sredinom prošle godine objašnjavali činjenicom da je Ressler dio grupe 'mladih Plenkovićevih lavova', među kojima su Tena Mišetić i Marko Milić, također dobro pozicionirana 'Plenkovićeva mladež'. 

No, već tada su HDZ-ovi starosjedioci upozoravali da će Ressler u HDZ-u trajati koliko će trajati i Plenković, pa je Ressler možda poraz na predsjedničkim izborima protumačio kao trenutak kada se približava Plenkovićev kraj na mjestu šefa stranke i odlučio prijeći na drugu stranu. 

HDZ-ovci su inače uvjereni da se Ressler nikada neće riješiti stigme da je "mali od Šeksa" i "mali od Plenkovića".

Ressler voli Franju Tuđmana. Kad si miš, pozivaš se na lava
Ressler voli Franju Tuđmana. Kad si  miš, pozivaš se na lava

- On dobro koristi svoju poziciju, ali svejedno će nakon Andreja biti zaboravljen. Kao i svi drugi mladi koje je premijer uzeo k sebi. Nitko od njih nije prošao teren, temeljne ogranke... Njima je sve servirano, počevši od obiteljskog okruženja. Karlo, pričaju svi, govori jezike, pa naravno da govori kad je imao sreće te mu je omogućeno da ode u London na šest mjeseci usavršiti engleski jezik. Tena Mišetić je provela, pak, godinu dana u Rimu. Dakle, jasno je da su svi oni djeca iz dobrostojećih obitelji kojima je sve praktički pruženo na dlanu. Zato ih obični članovi u stranci ni ne cijene previše jer su ta djeca ništa bez Plenkovića - rekao za Express sugovornik iz HDZ-a, aludirajući na činjenicu da je Ressler Šeksov posinak.

Dolazak uzvanika na svečani program na kninskoj tvrđavi povodom Dana pobjede

Karlo Ressler je radio kao Plenkovićev asistent u Europskom parlamentu, bio u ekipi koja je nosila potpise za sastav Plenkovićeve vlade Kolindi Grabar Kitarović, odradio je vježbeničku praksu u odvjetničkoj kancelariji koju vodi supruga Miroslava Šeparovića. Potpredsjednik je mladeži Europske pučke stranke.

Izvori iz HDZ-a kažu da je karakterno različit od očuha Vladimira Šeksa, te puno sličniji Plenkoviću. Već s 27 godina bio je otac dvoje djece, oženjen za pravnicu Karlu Ressler, magistar prava s prosjekom 4,9, koji je studij završio godinom dana provedenom na Sveučilištu u Sheffieldu. On i supruga spadaju u dosta konzervativne struje.

Na Facebook profilu Karlove supruge Karle svojevremeno je bila istaknuta fotografija na kojoj se vidi da je na referendumu o braku glasovala “ZA” (brak muškarca i žene), ali Karla Ressler je aktivna i u udruzi Vigilare. Karlova supruga bila je članica Mladeži HDZ-a, a poznata je i kao aktivistica prolife scene koja okuplja protivnike pobačaja.

Zagreb: Karlo Ressler predstavljen kao kandidat HDZ-a za EU izbore

Na TradFestu, održanom u zagrebačkom hotelu Dubrovnik, Karla je sudjelovala na okruglom stolu pod nazivom “Ljudsko dostojanstvo: Pravna situacija, borba za nerođeni život i suprotstavljanje rodnoj ideologiji”, gdje je iskazala vrlo konzervativna uvjerenja, doduše - u odnosu na poljske goste, umjerenija... Upitana što kao žena i majka misli o temama skupa, Ressler je abortus nazvala “nepoželjnim društvenim fenomenom”.

Ressler u HDZ-u nema nikakvu težinu, on je produkt Andreja Plenkovića i bez njega Ressler danas u politici ne bi postojao, unatoč obiteljskim vezama sa Šeksom. O njemu HDZ-ovci ne žele javno govoriti, u kuloarima će o njemu govoriti dosta, a jedan od rijetkih koji se nije libio nešto reći o bivšem HDZ-ovom 'vunderkindu' je Luka Bebić.

- Upoznao sam ga još kao dječarca. Ma bilo je to i prije nego što sam postao predsjednik Sabora. Šeks i ja smo bili u kontaktima pa sam eto i Karla davno upoznao. Nisam tad mogao pretpostaviti da bi jednoga dana išao očuhovim stopama. Tko bi to mogao znati, ali sve je išlo jednim blistavim putem - rekao je Luka Bebić prošle godine za Express.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 29
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
Splićanka odvela kćer u bolnicu, još ne može doći k sebi: 'Pitala sam se, ok ljudi, čemu sve to?'
NAPISALA SVOJE ISKUSTVO

Splićanka odvela kćer u bolnicu, još ne može doći k sebi: 'Pitala sam se, ok ljudi, čemu sve to?'

Došli smo u popodnevnim satima, svi, ali baš svi su bili maksimalno angažirani oko moje kćeri. Do te mjere kad sam pomislila: 'Ok, ljudi, to je samo mali prst. Čemu toliki angažman, napisala je