Obavijesti

News

Komentari 95

'Plenković tražio Radeljićevu smjenu? Još jedna u nizu laži'

'Plenković tražio Radeljićevu smjenu? Još jedna u nizu laži'
1

Predsjednica Republike sama bira i razrješuje svoje savjetnike, poručili su iz Ureda predsjednice Grabar-Kitarović i Vlade RH nakon optužbi Mate Radeljića da je njegovu smjenu uvjetovao Plenković kako bi je podržao

VIDEO

"Kolinda Grabar-Kitarović zloupotrijebila je SOA-u kako bi me prijetnjama pokušala zastrašiti prevenirajući moje buduće djelovanje. Rekla mi je da je Plenković od nje tražio da me smijeni i da ona na to mora pristati jer bez podrške HDZ-a ne može dobiti izbore. Ponudila mi je da u kampanji budem tajni vanjski suradnik za kojeg Plenković ne smije znati. Nakon njena besramnog laganja bio sam prisiljen reagirati."

Pokretanje videa...

08:13

To je, između ostalog, u priopćenju medijima u ponedjeljak poslao Mate Radeljić, bivši savjetnik predsjednice Republike za unutarnju politiku, koji je smijenjen u nejasnim okolnostima prije godinu dana i koji je govorio kako su mu prijetili iz SOA-e.

Kolinda Grabar-Kitarović na sučeljavanju uoči drugog kruga predsjedničkih izbora u ponedjeljak na RTL-u rekla je da nikad nije tražila od SOA-e da bude smijenjen i da je druga priča to što je on dezinformirao javnost.

'Kolinda mi je nudila novac da budem njezin tajni suradnik'
'Kolinda mi je nudila novac da budem njezin tajni suradnik'

Na Radeljićev istup reagirali su iz Ureda predsjednice.

"Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović nema potrebe dodatno komentirati slučaj njezinog bivšeg savjetnika Mate Radeljića", poručili su i dodali:

"Predsjednica je višekratno, u javnim nastupima, ponovila kako od g. Radeljića nikada nije tražena ostavka putem službi te da su o njegovom odlasku razgovarali nekoliko puta. Napominjemo kako Predsjednica Republike sama bira i razrješuje svoje savjetnike".

Jelić: Besramno su nas lagali; Kabok: Mi s tim nemamo veze
Jelić: Besramno su nas lagali; Kabok: Mi s tim nemamo veze

Kako je bivši savjetnik Grabar-Kitarović spomenuo i premijera Andreja Plenkovića, iz Vlade su također osjetili potrebu da se obrate javnosti.

"Teza da je 'Plenković od Kolinde Grabar-Kitarović tražio da smijeni Matu Radeljića i da ona na to mora pristati jer bez podrške HDZ-a ne može dobiti izbore' još je jedna u nizu laži ubačenih u medijski prostor, od onih koji kontinuiranim ponavljanjem takvih difamacija djeluju kao da priželjkuju povratak Zorana Milanovića na vlast", poručio je glasnogovornik Vlade Marko Milić.

"Predsjednica Republike sama bira i razrješuje svoje savjetnike. Predsjednik Vlade nikada nije utjecao niti na postavljanje niti na razrješenje predsjedničinih savjetnika", dodao je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 95
VIDEO

Tvornica pobjede, Bero koji ne želi ići doma i crvene kravate...
U TABORU POBJEDNIKA

Tvornica pobjede, Bero koji ne želi ići doma i crvene kravate...

Kad je kucnuo čas za prve izlazne ankete, svi su ušutjeli. Sve je stalo. Svi su naćulili uši i samo gledali u veliki ekran na pozornici ispred sebe. Kad se čula vijest da Milanović vodi s 53 posto atmosfera je "eksplodirala"...

'On je obrazovan i sve, ali nije mu bura s Dinare čistila kosti'
ZOKIJEVI GENI KAMENI

'On je obrazovan i sve, ali nije mu bura s Dinare čistila kosti'

GENI KAMENI Novi predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović podrijetlom je iz Cetinske krajine. Mještani Glavica sjećaju se da je kao mali volio hraniti konje...
Milan Bandić je zajedno s Koli doživio teški poraz u Zagrebu
METROPOLA SE CRVENI

Milan Bandić je zajedno s Koli doživio teški poraz u Zagrebu

Zoran Milanović je u Zagrebu osvojio čak 74.000 glasova više od Kolinde Grabar Kitarović koja je imala svesrdnu pomoć Bandića. I to govori o padu njegove moći jer ako što nije želio je Milanović na Pantovčaku.