Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
4 komentara

Po djecu koja su se otrovala na Hvaru doći će talijanski avion...

Tijelo preminulog talijanskog poduzetnika Eugenia Vincija (57) u ponedjeljak navečer vraćeno je u Italiju. U utorak od devet sati lijes je izložen u katedrali u sicilijanskom gradiću Sant’Agata di Militello

Foto: PIxsell
4 komentara

U splitskoj bolnici samo se čeka poziv osiguravajućeg društva iz Italije i proces transporta dvoje malih pacijenata, 11-godišnje djevojčice i 5-godišnjeg dječaka otrovanih ugljičnim monoksidom na brodu Atlantia na Hvaru, može početi.

Djeca će biti prebačena u jednu od najboljih pedijatrijskih bolnica u Italiji, Bambino Gesù. Kako doznajemo na Jedinici intenzivnog liječenja, dječak je još uvijek kod njih na odjelu te se i dalje provode mjere intenzivnog liječenja, iako je on stabilno i reagira na vanjske podražaje. Djevojčica je smještena na Zavod za endokrinologiju i neurologiju Klinike za dječje bolesti KBC-a.

'TIHI UBOJICA' NA BRODU 'Mi smo sami tražili klimu. Oni su nam udovoljili i dali agregat'

- Ne znamo još konkretno za ovaj slučaj, ali općenito govoreći, sigurno neće biti riječ o helikopterskom već prijevozu avionom. Na JILD-u su tu autonomni i sami mogu procijeniti jesu li pacijenti dovoljno stabilni, no u ovom slučaju ne odlučuju ni oni sami već se čeka poziv osiguravajućeg društva koje u zemljama Europske unije imaju svoje avione, zajedno s liječničkim timom. To su izvrsno opremljeni zrakoplovi sa svime što njima treba za siguran prijevoz, a rizik za djecu u ovakvom stanju nije velik, gotovo minimalan. Ponavljam, ne znam kad će točno napustiti našu bolnicu, to može biti i danas u toku dana ili do kraja ovog tjedna - kazao nam je pročelnik Klinike za dječje bolesti KBC Split prof. dr. sc. Marijan Saraga.

UMRO NA JEDRENJAKU NA HVARU Posljednja poruka preminulog Talijana: 'Ovdje je pravi raj...'

Tijelo preminulog talijanskog poduzetnika Eugenia Vincija (57) u ponedjeljak navečer vraćeno je u Italiju. U utorak od devet sati lijes je izložen u katedrali u sicilijanskom gradiću Sant’Agata di Militello nedaleko od Messine.

VRATIO SE DOMA Ispovijest preživjelog Talijana: 'Svi su nas dočekali u suzama'

Sam ispraćaj počinje u 17 sati. Sva društvena događanja, zbog ove tragedije, su otkazana. 

Tema: Hrvatska

Možda vas zanima i ovo:
Message