Obavijesti

News

Komentari 3

Počelo suđenje Mlađanovom zatvorskom prijatelju Jarošu: 'Nisam ubio Petrekovića!'

Počelo suđenje Mlađanovom zatvorskom prijatelju  Jarošu: 'Nisam ubio Petrekovića!'
3

Zdenku Jarošu (53), koji se u zatvoru sprijateljio sa Srđanom Mlađanom, sudi se za ubojstvo Dejana Petrekovića 2018. u Varaždinu. Jaroš tvrdi da ima snimke koje dokazuju da ga je ubio njegov pomagač Nemanja Grčić...

VIDEO

Sve je laž, nisam ga ubio, rekao je danas na Županijskom sudu u Varaždinu Zdenko Jaroš (53), koji je optužen za ubojstvo Dejana Petrekovića u varaždinskom skladištu 2018. Petreković se tada vodio kao nestala osoba, a tek mu je 2020. pronađeno zakopano tijelo u Leštakovcu kod Jalžabeta.

Tamo je šumi uz pomoć drugookrivljenog Aleksandra Maksimovića te Nemanje Grčića iskopao jamu, a idući dan nesretnika su bacili i zatrpali u istu uz uništavanje dokaza.

Mlađanov prijatelj iz zatvora ubio je čovjeka kraj Varaždina?
Mlađanov prijatelj iz zatvora ubio je čovjeka kraj Varaždina?

Suđenje je počelo danas, a u navedenoj optužnici stoji da je prvookrivljeni Zdenko Jaroš sa svrhom rješavanja duga prema žrtvi dogovorio susret u jednom varaždinskom skladištu. Tamo ga je upucao prvo u desnu potkoljenicu, nakon čega su u skladište ušli drugookrivljeni Aleksandar Maksimović i Nemanja Grčić, koji su žrtvu na Jarošov zahtjev vezali plastičnim vezicama u skladištu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Prema optužnici, Jaroš je nogom gazio neosposobljeno tijelo ranjenog Petrekovića i prijetio mu pištoljem pitajući ga zna li žrtva tko je on, traživši ga više puta da mu kaže gdje drži novac i drogu. Drugookrivljeni Aleksandar Maksimović ga je pokušao spriječiti riječima 'pa nećeš ga valjda ubiti', na što je ovaj rekao da mora kako ga ne bi prijavio policiji.

Iz neposredne blizine, Jaroš je nedugo nakon ispalio još dva hica Petrekoviću u glavu, od čega je na mjestu umro, opisano je u optužnici.

Preokret cijelog slučaja?

Jaroš je danas na sudu izjavio da posjeduje audio i video snimke koje dokazuju da je ubojica Nemanja Grčić, drugi pomagač, koji na ovo ročište nije bio ni pozvan. Jaroš opisuje da se iz snimaka čuje kako će se Grčiću navodno 'srediti' blaža kazna pri čemu će on biti izručen Srbiji, a koji kao navodni ubojica radi za opće dobro.

Na pitanje tužitelja gdje su te snimke i kad su snimane, Jaroš kaže da su neke od njih bile video nadzor u skladištu, a neke je snimio i sam, a spominjao je i Whatsapp. Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu usprotivilo se dokaznom prijedlogu Jaroša, s obzirom da se ne zna jesu li zakonito pribavljeni.

Identificirali tijelo pronađeno u Jalžabetu: Dejana Petrekovića ubili su u skladištu u Varaždinu
Identificirali  tijelo pronađeno u Jalžabetu: Dejana Petrekovića ubili su  u skladištu u Varaždinu

Njegov odvjetnik Darko Šabijan nadovezuje se da od početka postoje navedene snimke, ali da ih Jaroš zbog boravka u istražnom zatvoru po drugom predmetu nije dosad mogao pribaviti. S obzirom da snimke još nisu niti dostavljene sudu, to što se ŽDO već sad protivi istima je bespredmetna rasprava te neka sud odluči onda kad snimke budu dostupne, dodaje.

- Snimke ću prvo poslati medijima, sve će se vidjeti - kazao je više puta danas prvookrivljeni. 

- Kad sam se vratio u skladište, Petreković je već bio mrtav - dodaje Jaroš.

Svi pamte nestanak prije dvije godine: Auto su mu našli kod pizzerije u koju nikad nije išao
Svi pamte nestanak prije dvije godine: Auto su mu našli kod pizzerije u koju nikad nije išao

Oštećene kćeri ubijene žrtve zatražile su imovinsko-pravne zahtjeve na milijun i pol kuna svakoj s kamatama, na račun duševnih boli zbog gubitka oca, kao i okolnosti da su u to vrijeme studirale, zbog čega ih otac nije mogao uzdržavati.

Ponavljamo, prema Jaroševom navodu, navodne snimke će prvo dostaviti medijima, a sljedeće ročište zakazano je u prosincu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'
O MANDATARU, PLENKOVIĆU, USTAVNOM SUDU...

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'

Predsjednik Milanović se svojim ponašanjem sam doveo u situaciju da se isključuje od mogućnosti da bude mandatar. Političke stranke koje ga podržavaju toga moraju biti svjesne, poručili su s Ustavnog suda
VIDEO Ustavni sud: Milanović ne može biti mandatar ni premijer čak i ako da ostavku
STOP ZA MILANOVIĆA

VIDEO Ustavni sud: Milanović ne može biti mandatar ni premijer čak i ako da ostavku

Na Ustavnom sudu se raspravljalo o načinu na koji se predsjednik RH Zoran Milanović angažirao u izbornoj kampanji