Obavijesti

News

Komentari 18

Podigli optužnicu: 'Nije kočio, a u krvi je imao drogu i lijekove'

Podigli optužnicu: 'Nije kočio, a u krvi je imao drogu i lijekove'
9

U nesreći na naplatnim kućicama kod Sv. Helene teško su stradali bračni par i njihovo malo dijete. Državno odvjetništvo je podignulo optužnicu protiv Ozrena M. koji se sa 143 km/h zabio u njihov auto

VIDEO

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu je podignulo optužnicu protiv Ozrena M. (35), koji je u srpnju automobilom naletio na Škodu Octaviju i još jedan automobil na naplatnim kućicama u Svetoj Heleni. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

Pokretanje videa...

01:12

Tereti ga se da je upravljao svojim BMW-om pod utjecajem droga i lijekova te da zbog toga nije bio sposoban za sigurnu vožnju. Nije brzinu automobila uskladio s ograničenjima te se nije zaustavio na znak "zabrana prolaska bez zaustavljanja - cestarina". Vozio je 143 kilometara na sat. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Kako stoji u prijavi, nije poduzeo niti jednu radnju da bi zaustavio svoje vozilo i izbjegao nalet na Škodu Octaviju, koja je ispred njega usporavala ispred naplate cestarine. U njoj je bila obitelj s malim djetetom. Kada je naletio na njih, auto se odbio o betonsku barijeru, rotiralo se i naletjelo na drugo vozilo. 

Hodao i fotografirao: Ozrenov otac htio uzeti torbe iz auta?

Vozač BMW-a je neozlijeđen izašao iz auta i panici se izbezumljen držao za glavu. Vatrogascima je trebalo 20 minuta da iz smrskanog vozila izvuku bračni par s malim djetetom. Rekli su da nisu mogli odrediti kome je bilo gore. Sve troje zadobili su teške, a dijete i po život opasne ozljede. 

Do sad je za nesreću kažnjena samo liječnica Ozrena M. s 5000 kuna. Deset dana od nesreće dobila je nalog za pretres ordinacije. 

Za sudar kaznili samo liječnicu: Nije prijavila stanje pacijenta...

Naime, Zakon o sigurnosti prometa motornim vozilima, kažu propisuje sljedeće: „Ako se na liječničkom pregledu ili u tijeku liječenja utvrdi da vozač boluje od bolesti ili ima invalidnost radi koje nije više sposoban sigurno upravljati vozilom, liječnik koji je obavio pregled ili liječio vozača te izabrani liječnik dužan je uz upozorenje bolesniku o tome obavijestiti policijsku upravu ili postaju u kojoj osoba ima prijavljeno prebivalište, odnosno privremeno ili stalno boravište“.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Tko su ujak i nećak u oklopnom vozilu od 241.000 €: Zbog njih su duge cijevi u centru Zagreba
HRVATSKI SPECIJALAC - NARKOBOSS?!

Tko su ujak i nećak u oklopnom vozilu od 241.000 €: Zbog njih su duge cijevi u centru Zagreba

Plus+ Optužno vijeće Županijskog suda u Zagrebu je u predmetu Petar Ćosić i ostali odbilo prijedlog obrane pa su svi podaci pribavljeni s "kriptirane" Sky aplikacije zakonit dokaz na sudu