News

Komentari 21

Podignuta optužnica: Pijani mladić BMW-om se zabio u naplatne kućice i ubio radnika

Podignuta optužnica: Pijani mladić BMW-om se zabio u naplatne kućice i ubio radnika

Pijani 21-godišnjak se brzinom od 193 kilometra na sat zabio u naplatnu kućicu prilikom čega je ubio djelatnika Hrvatskih autocesta. Mladić se tu nije zaustavio, već je automobilom probio još dva zida te se zapalio

Konačno je podignuta optužnica zbog tragične prometne nesreće koju je skrivio mladić (21) u siječnju ove godine u Mraclinu. Pijani 21-godišnjak se brzinom od 193 kilometra na sat zabio u naplatnu kućicu prilikom čega je ubio djelatnika Hrvatskih autocesta.

Rekonstrukcija nesreće

Prema optužnici, mladić je imao 1,57 promila alkohola u krvi. Na tom dijelu autoceste, samom kraju, dopuštena brzina bila je 40 kilometara na sat. Mladić je automobilom zaobišao signalne stošce koji su usmjeravali promet i uletio u zatvoreni prometni trak gdje je u nekontroliranom kretanju automobilom prešao preko nogostupa, a zatim na travnatu površinu. Zatim je lijevim prednjim kotačem udario na betonsko postolje metalnih držača zastava. Automobil se podigao te je njime doslovno uletio u nadzornu prostoriju HAC-a.

Zaposlenik koji se nalazio tamo od teških je ozljeda na mjestu preminuo. Mladić se tu nije zaustavio, već je automobilom probio još dva zida, da bi se na kraju i zapalio. Mladić je također zadobio teške ozljede.

Kod naplatnih kućica Mraclin vozač izgubio nadzor nad vozilom i udario u objekt HAC-a, izvlačenje auta

Optužen je za izazivanje prometne nesreće sa smrtnom posljedicom za što zakon predviđa od tri do 15 godina zatvora. Županijski sud u Velikoj Gorici zatražio je i da mu se privremeno oduzme vozačka dozvola kako mladić ne bi ponovio kazneno djelo.

Najčitaniji članci