Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Pretresli su kuću Dominićevih: Policija iznijela vreće dokaza

Smiljanu Srnec terete da je sestru Jasminu Dominić (23) usmrtila u ljeto 2000. zadavši joj dva ili više snažnih udaraca tvrdim predmetom po glavi. Smiljana je u pritvoru

Foto: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL
143 komentara

U petak ujutro policija je započela pretragu kuće ubijene Jasmine Dominić u Palovcu. Nekoliko policajaca u civilu i nekoliko njih u policijskim prslucima bilo je unutra. Izuzeti su neki dokaznim materijali koje su policajci iz kuće iznosili u vrećama. 

U kući se su bili kći okrivljene Smiljane Srnec, te zet, a pojavio se i Smiljanin suprug. Zajedno s njima u kući je i odvjetnik koji je Smiljani dodijeljen po službenoj dužnosti, a koji će je zastupati u postupku za ubojstvo sestre Jasmine.

Pretres kuće završio je oko 11 sati. Odvjetnik Smiljane Srnec Krešimir Kovačić rekao je da nema komentara.

Komentara nije imao ni ujak Drago kojeg su novinari pitlai što je mislio kada je rekao da zna istinu i spreman ju je otkriti. Samo je odmahnuo rukom i rekao 'Ništa, žao mi je!'.

- Molim vas za razumijevanje, ponašam se kako su mi rekli u policiji - rekao je.

Ovo je drugi pretres ove kuće. Prvi je bio u subotu kada su tijelo pronašli u zamrzivaču. Kako doznajemo, policija traži oružje kojim je ubijena Jasmina Dominić jer imala je ozljede na glavi koje su nastale uslijed više udaraca tupim predmetom. 

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Podsjetimo, Smiljanu Srnec terete da je sestru Jasminu Dominić (23) usmrtila u ljeto 2000. zadavši joj dva ili više snažnih udaraca tvrdim predmetom po glavi. Tijelo je potom spremila u škrinju, a ono je sasvim slučajno pronađeno sada, 19 godina kasnije. Smiljani Srnec je određeno mjesec dana pritvora. 

Otac je nestanak prijavio 2000., ali nisu mu vjerovali

Martin Dominić, otac ubijene Jasmine, prijavio je njezin nestanak policiji još 2000. godine, ali nisu ga shvatili ozbiljno, javlja Jutarnji.

Dominić je policajcu ispričao kako Jasmine nema, zabrinut je što mu je s kćeri. Govori mu kako u obiteljskoj kući u Novoj ulici 29 u Palovcu žive dvije kćeri - Smiljana i Jasmina, koja studira politologiju u Zagrebu i dolazi kući uglavnom vikendom i tijekom praznika. Policajcu priča kako on kao klesar radi na terenu u Sloveniji, a supruga je na privremenom radu u Njemačkoj. Smiljana mu, pak, govori kako se redovito čuje s Jasminom, ali spominje i da je, navodno, otišla u Pariz, odakle se javlja, da je našla dečka Japanca, da je, navodno, otišla na kruzer. 

OBJE SU BILE OMILJENE Ukleti 4.b: Jasmina i Jagoda išle su u isti razred. Ubijene su

Policajac je sve zapisao, prenio svom nadređenom, ovaj je to prokomentirao sa svojim kolegama i zaključili su da ništa ne upućuje na to da je Jasmina nestala. O posjetu Martina Dominića PU međimurskoj nema pisanog traga - činjenica da je otac došao zbog sumnje da mu je kći nestala, nije uvedena ni u dnevnik događaja, doznao je Jutarnji.

Podsjetimo, Jasminin nestanak službeno je prijavljen tek 2005. godine, kad je majka otišla na policiju. Njezino tijelo pronašli su u zamrzivaču ispod stepenica obiteljske kuće u kojoj živi njezina sestra Smiljana Srnec (45) s obitelji.

SESTRA JEDINA OSUMNJIČENA Stari zakon, blaža kazna: Tek 5 godina zatvora prijeti ubojici

Kako dalje piše Jutarnji, zbog svega vlada nelagoda među međimurskim policajcima jer je pet godina izgubljeno nepovratno od prve prijave nestanka do prijave koja je formalizirana 16. kolovoza 2005. godine.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pratite, čitajte i gledajte, iz minute u minutu, sve o zločinu koji je zaledio Hrvatsku: Ispovijesti, šokantna svjedočanstva, detalji iz istrage, javljanja uživo i video-specijali iz međimurskog sela zavijenoga u crno na www.24sata.hr i facebook.com/24sata.

Možda vas zanima i ovo:
Message