Obavijesti

News

Komentari 46

Novaković: Kujundžić je poslao novu karticu, lako ju je ispuniti

Novaković: Kujundžić je poslao novu karticu, lako ju je ispuniti
1

U zadnjih 10 godina moja supruga i ja iz plaća smo zaradili oko 5 milijuna kuna i toliko isto platili državi. Iz toga smo kupili nekretnine u vrijednosti od oko 295.000 €, rekao je ministar

VIDEO

Nataša Novaković, predsjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa rekla je u RTL-u Danas da je ministar Milan Kujundžić u četvrtak poslao imovinsku karticu u elektronskom obliku. Istaknula je da očekuje da promjene dođu i u pisanom obliku. 

Ministar zdravstva Milan Kujundžić je za HRT rekao da je "malo komplicirano" ispuniti imovinsku karticu. Na pitanje zašto podaci u njoj nisu odgovarali pravim vrijednostima, ministar je odgovorio da je u sadržajnom smislu sve isto - iste nekretnine su na istom mjestu. 

- Ovo formalno što mi se potkralo, to se ispričavam, to je u sadržajnom smislu i pozivam sve institucije da provjere koliko smo zarađivali ja i moja žena i što smo se kupili - rekao je. 

Novaković je pak rekla da ona ne misli da je teško ispuniti imovinsku karticu. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Dosta je pregledna, kod svake kućice imate upute kako da ju ispunite. Ako se malo da truda, može se bez problema ispuniti karticu - rekla je i pozvala sve dužnosnike koji imaju problem s ispunjavanjem imovinske kartice da dođu u Povjerenstvo. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

Pokretanje videa...

Kujundžićeva izjava 08:22

- U zadnjih 10 godina moja supruga i ja iz plaća smo zaradili oko 5 milijuna kuna i toliko isto platili državi. Iz toga smo kupili nekretnine u vrijednosti od oko 295.000 €, od čega je i sada u kreditu 140.000€ - rekao je. 

Ministar i supruga su imali i privatnu polikliniku, Kujundžić kaže da "oni cijeli život rade od jutra do sutra. '94. kada su se drugi borili s privatizacijom i okupacijom vlasništva, oni su svojim novcima otvorili u privatnoj, iznajmljenoj kući svoju prvu ordinaciju, a '96. i polikliniku". Dodao je da je njegova supruga 2007. otvorila građevinsku firmu koja je radila do "užasne građevne krize u svijetu" 2010.

- Poliklinika je zatvorena posljednje tri godine - rekao je. 

Kuću u Markuševcu Kujundžići su jeftino kupili sami od sebe
Kuću u Markuševcu Kujundžići su jeftino kupili sami od sebe

Na pitanje kada je napravljena bankarska procjena nekretnine na Markuševcu, za koju u njegovoj imovinskoj kartici piše da vrijedi 900.000 kn, a prema medijskim izvještajima procjena banke je bila da vrijedi 2 milijuna kn, ministar je rekao da procjene banke nije detaljno gledao jer mu je stručnjak za nekretnine u tom trenutku rekao da ne vrijedi više od 900.000 kn. Poručio je svima koji govore da vrijedi 300.000 €, da ako mu netko da 300.000, on će dati nagradu od 50.000 ako se proda za te novce. Dodao je da su jedno procjene kroz medije, a drugo je stvarno stanje tržišta.

- Supruga je dizala kredite, tako da ja papire nisam ni gledao - rekao je.

Odgovarajući na pitanje je li tu nekretninu kupio od bivše suprugine građevinske firme prije nego što je završila u blokadi, ministar je rekao da im je netko 2010. dao i 50.000 € za tu nekretninu, oni bi ju prodali, ovako su ju kupili za 100.000 €. Dodao je da se radi o stvarnome stanju nekretnine u tome trenutku.

Evo zbog čega mediji propituju ministre umjesto da im se dive
Evo zbog čega mediji propituju ministre umjesto da im se dive

Za kupnju kuće u Maksimiru naveo je da je posudio 40.000 € od prijatelja, njegovo ime je poznato Povjerenstvu za sukob interesa, ministar kaže da je riječ o njegovom starom prijatelju iz studentskih dana, novce će mu vratiti kada prodaju ili kuću u Markuševcu ili apartman u Novalji.

Poziva institucije da izlistaju sve njegove i suprugine zarade.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 46
VIDEO

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'
JOŠ JE NISU PRONAŠLI

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'

Djevojčicu od jučer traže stotine ljudi. Tu su volonteri, policija, potražni psi, Gorska služba spašavanja, rudari, helikopteri, termovizijske kamere...

Pozlilo je ocu nestale djevojčice, napisao potresne riječi. Policija ispitala i mamu. Curici ni traga
MISTERIOZNI SLUČAJ IZ SRBIJE

Pozlilo je ocu nestale djevojčice, napisao potresne riječi. Policija ispitala i mamu. Curici ni traga

Svi se nadaju kako će djevojčica uskoro biti pronađena i vraćena svojim roditeljima. U tijeku je velika potraga za Dankom (2) na istoku Srbije. Prvi put su koristili i 'Amber Alert'
Tragedija u Njemačkoj: Autobus Flixbusa se prevrnuo, u nesreći poginulo najmanje pet osoba...
FOTO: STRAVIČNA PROMETNA

Tragedija u Njemačkoj: Autobus Flixbusa se prevrnuo, u nesreći poginulo najmanje pet osoba...

U autobusu je bilo 53 putnika te dvoje vozača. Uz pet poginulih više ljudi je teško ozlijeđeno u ovoj nesreći...