Obavijesti

News

Komentari 24

Potvrdili optužnicu: Lucića se tereti za nuđenje mita Hedlu

Potvrdili optužnicu: Lucića se tereti za nuđenje mita Hedlu
1

Nakon održane sjednice Vijeće je prihvatilo osnovanost optužnice Uskoka od 9. ožujka 2018., kojom je Franjo Lucić optužen zbog kaznenog djela davanja mita novinaru Dragi Hedlu

VIDEO

Optužno vijeće osječkog Županijskog suda u ponedjeljak je potvrdilo optužnicu protiv  saborskog zastupnika HDZ-a Franje Lucića, kojeg Uskok tereti za nuđenje mita novinaru "Telegrama" Dragi Hedlu, doznaje se na Sudu.

Nakon održane sjednice Vijeće je prihvatilo osnovanost optužnice Uskoka od 9. ožujka 2018., kojom je Franjo Lucić optužen zbog kaznenog djela davanja mita  te je navedenu optužnicu rješenjem potvrdilo, izvijestio je glasnogovornik Suda Miroslav Rožac.

Seks, nasilje i loša vožnja su porušili ove moćne HDZ-ovce
Seks, nasilje i loša vožnja su porušili ove moćne HDZ-ovce

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Rješenje o potvrđivanju optužnice dostavit će se strankama, branitelju i oštećeniku, a optužnica s rješenjem o potvrđivanju i kaznenim predmetom USKOK-a dostavit će se Kaznenoj pisarnici Županijskog suda, radi dodjeljivanja u daljnji rad prvostupanjskom kaznenom sucu, izvijestili su sa Suda.

Optužnicu protiv Lucića Uskok je podigao u ožujku 2018. godine.

Osijek: Prva proba drame "Donjodravska obala" prema istoimenom romanu Drage Hedla

Lucić je osumnjičen da je 26. srpnja 2017. u Požegi novinaru Hedlu, koji je prikupljao informacije o njegovim poslovnim i financijskim transakcijama kao zastupnika u Saboru te njegovih trgovačkih društava, 'ponudio novčanu nagradu' da ne piše novinarski članak na temelju informacija koje je prikupio, jer bi mu članak štetio kao saborskom zastupniku i poduzetniku.

Uskok Lucića tereti da je Hedlu u telefonskom razgovoru rekao kako će mu za nepisanje teksta platiti tri puta više od naknade koju će dobiti od medijske kuće za koju piše te da novac "nije u pitanju", a sve u cilju da prikupljene informacije o njemu i njegovim tvrtkama ne bi bile javno objavljene.

Snimka Franje Lucića ipak je prihvaćena kao dokaz na sudu
Snimka Franje Lucića ipak je prihvaćena kao dokaz na sudu

Osječki Županijski sud u svibnju nije potvrdio optužnicu protiv  Lucića, jer je sjednica Optužnog vijeća prekinuta nakon odluke da se iz spisa, kao nezakonit dokaz, izdvoji transkript telefonskog razgovora između Lucića i "Telegramova" novinara.

Lucićeva obrana predložila je da se kao nezakonit dokaz iz spisa izdvoji kopiranje i prijepis audio-snimke razgovora između optuženog Lucića i novinara Drage Hedla, što je Županijski sud prvostupanjskom odlukom prihvatio i taj dokaz izdvojio kao nezakonit.
No, Vrhovni sud je prihvatio žalbu Uskoka te u sudski spis kao dokaz uvrstio spomenutu privatnu audio-snimku razgovora  novinara  Hedla i okrivljenika  Lucića.

HDZ potresaju seks skandali: Nakon Lucića ništa nije isto...
HDZ potresaju seks skandali: Nakon Lucića  ništa nije isto...

Naime, Vrhovni sud smatra da, s obzirom na prirodu kaznenog djela za koje se tereti okrivljenik te s obzirom da se radi o predmetu iz nadležnosti Uskoka, za koje se sudi na Županijskom, a ne na Općinskom sudu, javni interes preteže nad pravom okrivljenika na privatnost.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 24
VIDEO

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca
TUČNJAVA U KLAIĆEVOJ

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca

Veća grupa stranih državljana se pred zatvaranje sukobila s vlasnikom kafića u Klaićevoj ulici u ponedjeljak navečer. U policijsku postaju je privedeno njih četvero, potvrdila nam je zagrebačka policija

Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto
NAGLA PROMJENA VREMENA

Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto

Čitatelji su nam poslali fotografije sa Žitnjaka gdje je stablo palo na parkirani automobil. Promjenu vremena prati i velik pad temperature, koja je za 20-ak Celzija niža nego jučer u isto vrijeme na sjeveru zemlje
VIDEO Pogledajte kako pada snijeg u Zagorju! Jučer bilo 30°C
LUDO VRIJEME

VIDEO Pogledajte kako pada snijeg u Zagorju! Jučer bilo 30°C

DONJI MACELJ Snježni pokrivač iznenadio je stanovnike Zagorja gdje je jučer bilo gotovo 30. Veliki snježni nanosi pali su i u planinskim dijelovima Slovenije, gdje je pala i tuča, a snijeg pada i na Rogli. Iz DHMZ-a su najavili da je u popodnevnim satima moguć snijeg u Gorskim dijelovima Hrvatske dok će većinu dana padati lokalni pljuskovi.