News

Komentari 10

Povjerenstvo o Milanovićevu putu traži očitovanje njegova ureda, Vlade i ministarstava

Povjerenstvo o Milanovićevu putu traži očitovanje njegova ureda, Vlade i ministarstava

Zbog kontradiktornih informacija o putu Zorana Milanovića u Albaniju, za što su korišteni vojni helikopter i vojni brod, Povjerenstvo je zatražilo dodatnu dokumentaciju, a kako je nije dobilo ponovno su tražili očitovanja

Kao što je najavljeno, Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa na radnom sastanku zaključilo je da će se u predmetu predsjednika države Zorana Milanovića, a koji je otvoren povodom njegovog putovanja u Albaniju, zatražiti dodatna očitovanja od Ureda predsjednika, ali i od Vlade, Ministarstva vanjskih i europskih poslova, Ministarstva obrane i Ministarstva unutarnjih poslova.

Zbog kontradiktornih informacija o putu Zorana Milanovića u Albaniju, za što su korišteni vojni helikopter i vojni brod, Povjerenstvo je zatražilo dodatnu dokumentaciju kako bi se utvrdilo je li njegov put u Albaniju bio privatan ili službeni. Kako dokumentaciju do danas nisu dobili ponovno su zatražili očitovanja, a sve kako bi mogli riješiti slučaj za koji je u Povjerenstvo stigla anonimna prijava. 

Dokumentaciju traće kako bi se jasno vidjelo tko je platio put i zbog čega je Milanović išao u posjet Albaniji, a ranije je čelnica Povjerenstva Nataša Novaković kazala kako se nada da ovo putovanje neće biti još jedan Helsinki. Također podsjetila je da je dostava dokumentacije zakonska obveza. 

Naime, Ured predsjednika prvo je izvijestio da je Milanović 12. i 13. kolovoza privatno boravio u Albaniji na poziv albanskog premijera Edija Rame. Nakon što je Milanović zbog navedenog puta anonimno prijavljen Povjerenstvu, s Pantovčaka su se očitovali da je put bio “u sklopu obnašanja predsjedničkih dužnosti” uz napomenu da su troškovi puta su podmireni iz proračuna, dok troška za smještaj nema, jer je Milanović “boravio u državnoj rezidenciji Republike Albanije, na poziv domaćina”.

Nakon što je Povjerenstvo zatražilo dokumentaciju, s Pantovčaka su poručili kako su im dostavili sve relevantne informacije o boravku predsjednika u Albaniji i javno ih objavili.  

 

Najčitaniji članci