News

Komentari 19

Predsjednik Filipina naredio: 'Ubijte one koji nisu poslušni!'

Predsjednik Filipina naredio: 'Ubijte one koji nisu poslušni!'

Nemojte nauditi zdravstvenim radnicima, liječnicima jer je to ozbiljan zločin. Moje naredbe policiji i vojsci, ako itko bude stvarao nevolje, a vaši životi su ugroženi: ustrijelite ih, kaže predsjednik Filipina

Filipinski predsjednik Rodrigo Duterte u srijedu je upozorio da će narediti policiji i vojsci da ubiju svakoga "tko stvara nevolje" uslijed jednomjesečne karantene kojom se u zemlji pokušava zaustaviti koronavirus.

- Neka ovo svima bude upozorenje, slušajte vladu u ovo vrijeme jer je ključno da imamo red - rekao je u kasnom sinoćnjem obraćanju naciji.

- I nemojte nauditi zdravstvenim radnicima, liječnicima jer je to ozbiljan zločin. Moje naredbe policiji i vojsci, ako itko bude stvarao nevolje, a vaši životi su ugroženi: ustrijelite ih.

Duterte je izdao upozorenje svim stanovnicima slamova u Quezon Cityju u okrugu Manile koji su uzduž autoceste u blizini svojih potleušica prosvjedovali jer nisu primili nikakve pakete hrane i drugih zaliha otkad je prije dva tjedna počela karantena. 

Seoske snage sigurnosti i policija upozorili su stanovnike da se vrate svojim domovima, no oni su odbili, piše u izvješću policije koja je razbila prosvjed i uhitila 20 ljudi. 

Na Filipinima je dosad od koronavirusa umrlo 96 ljudi, a zaraženo je 2311. (dk)

Najčitaniji članci