Obavijesti

News

Komentari 106

Premijer o privođenju novinara: Nebuloze su optuživati Vladu

Premijer o privođenju novinara: Nebuloze su optuživati Vladu
1

Moj je stav vrlo jasan, bez obzira je li tu došlo do kršenja zakona, propisa, treba uvijek s posebnim obzirom tretirati predstavnike medija, novinare, za svaku izgovorenu riječ ili napisani bilo kakav tekst, kaže Plenković

Premijer i predsjednik HDZ-a, Andrej Plenković, uoči sastanka Kluba HDZ-a u Saboru komentirao je privođenje Indexova novinara Gordana Duhačeka.
- Imam dojam da je nevjerojatna lakoća optuživanja Vlade, politike, nekakvoga vrha koji 'orkestrira ponašanje policije' i ide za tim da uhićuje i 'disciplinira' novinare. To su apsolutne nebuloze. Vjerojatno će takve laži kroz glasove nekih trbuhozborki i trbuhozboraca postati štosevi za koji dan. To najodlučnije odbacujem - rekao je premijer. 

Pokretanje videa ...

Razgovarao je i s ministrom unutarnjih poslova, Davorom Božinovićem, od kojega je tražio da podnese izvješće, kako bi se vidjelo o čemu se tu zapravo radi.

'Duhaček se javio izvan radnog vremena pa se to ne računa...'
'Duhaček  se javio izvan radnog vremena pa se to ne računa...'


- Moj je stav vrlo jasan, bez obzira je li tu došlo do kršenja zakona, propisa, treba uvijek s posebnim obzirom tretirati predstavnike medija, novinare, za svaku izgovorenu riječ ili napisani bilo kakav tekst - rekao je Plenković.

Što se tiče putnih naloga za put u Helsinki, koje od Vlade i HDZ-a traži Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa, Plenković je rekao da slučaja - nema.

'Nalog za uhićenje Duhačeka je išao s vrha, režim je iza toga...'
'Nalog za uhićenje Duhačeka je išao s vrha, režim je iza toga...'


- Slučaj ne postoji. Cijela ova priča je iskonstruirana, izmišljena da bi se nešto držalo u eteru, što je najnormalnija aktivnost predsjednika Vlade. Taj slučaj postoji samo za one koji žele na taj način razgovarati. Povjerenstvo je dobilo sve što je svakome tko je upućen, tko razumije što radi Vlada, što radi predsjednik Vlade, što ljudi rade, koji idu u bilateralni posjet kolegi, dostavljeno - rekao je Plenković, javlja N1 Televizija.

Pokretanje videa ...