Obavijesti

News

Komentari 46

Premijer Plenković: 'Stojim iza Krstičevića, u kontaktu smo'

Premijer Plenković: 'Stojim iza Krstičevića, u kontaktu smo'
1

Premijer Andrej Plenković izjavio je kako ministar obrane, Damir Krstičević, jako emotivno doživljava sve što se o njemu ovih dana piše. Zbog nejasnoća na imovinskoj kartici, premijer i on su stalno u kontaktu

VIDEO

Premijer Andrej Plenković izjavio je u subotu u portugalskome gradu Beji da stoji iza ministra obrane Damira Krstičevića vezano uz mogućnost da, zbog nejasnoća na imovinskoj kartici, Krstičević stavi mandat na raspolaganje, istaknuvši da je stalno u kontaktu s Krstičevićem te da, s tim u vezi nema novosti. 

Premijer Plenković sudjelovao je u subotu u portugalskome gradu Beji na samitu 'Prijatelja kohezije' na kojemu su se definirala stajališta o kohezijskoj politici koja je, istaknuli su hrvatski premijer i njegov portugalski kolega Antonio Costa, 'važna za sve, a osobito za one europske regije koje još trebaju dostići stupanj razvoja najrazvijenijih'.

Premijer: 'Krstičević je osobno pogođen, nije ponudio ostavku'
Premijer: 'Krstičević je osobno pogođen, nije ponudio ostavku'

Hrvatski novinari pitali su premijera i o političkim aktualnostima u Hrvatskoj, pa ih je tako zanimalo je li Plenkovića, kako je najavio, ovaj vikend već razgovarao s ministrom Krstičevićem o njegovoj imovinskoj kartici, uz primjedbu da je rekao kako  Krstičević 'vrlo emotivno reagira na tu situaciju'. 

Riječ je o članku koji je 31. siječnja objavio portal 'Index' pod naslovom 'Krstičević kupio bespravno izgrađenu kuću na moru', na koji je pak reagiralo Ministarstvo obrane ustvrdivši da 'potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević nije kupio bespravno izgrađenu kuću u Žaboriću, kako je izvijestio portal Index, nego su on i njegova supruga 2004. kupili kuću s okućnicom izgrađenu po građevinskoj dozvoli iz 1982.'.

Krstičević o kući koju je krivo upisao: 'Javio sam premijeru...'
Krstičević o kući koju je krivo upisao: 'Javio sam premijeru...'

Svi članovi HDZ-a mogu se kandidirati na unutarstranačkim izborima

Sljedeće novinarsko pitanje upućeno premijeru i predsjedniku HDZ-a bilo je o kandidaturi Tomislava Karamarka za predsjednika HDZ-a te smatra li Plenković da je Karamarko već dao ono što je trebao stranci budući da je već imao priliku biti njezin predsjednik.

- Kao što sam više puta rekao, na tijelima stranke donijet ćemo ovoga tjedna formalnu odluku o raspisivanju unutarstranačkih izbora i svi naši članovi, bez obzira na to jesu li ili nisu bili na nekoj stranačkoj dužnosti, ako žele aktivnu ambiciju ili imaju ideju kako da pridonesu stranci pa onda i Hrvatskoj, to mogu i učiniti - rekao je Plenković.

Istaknuo je je kako je sve otvoreno i svi koji to žele mogu se kandidirati.

Novinarska primjedba odnosila se i na činjenice kako je Tomislav Karamarko bio i potpredsjednik Vlade 'u onim nategnutim odnosima nakon izbora 2015. kada je Sabor opozvao Vladu, a Karamarko tvrdio da će imati većinu, ali ju nije uspio sastaviti, a nakon toga je slijedio stranački sabor na kojemu je govorio i Plenković'.

Po primjedbi, slijedilo je i pitanje za Plenkovića što misli o tomu je li Karamarko već dao ono što je mogao, a Plenković je ustvrdio kako 'nema teoretske šanse  da on nekome artikulira ambicije'.

- Dapače, svatko tko ima ambicije može se uvijek kandidirati i svatko to želi je dobrodošao - izjavio je Plenković.

Zaključio je kako će unutarstranački izbori u HDZ-u 'biti demokratska utakmica, odlučit će članice i članovi HDZ-a, a svi mi imamo nekakvu svoju povijest, svoja postignuća i bit će vremena za razgovor o tomu što tko želi i što je tko učinio'.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 46
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

UŽIVO Šest Rafalea stiže danas u Hrvatsku, evo gdje će ući u zračni prostor: 'Čut ćete ih'
SVE JE SPREMNO

UŽIVO Šest Rafalea stiže danas u Hrvatsku, evo gdje će ući u zračni prostor: 'Čut ćete ih'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske
Policajci priveli krivog čovjeka u Zagrebu i polomili ga: ‘Sram me. Nismo ni znali da je slijep'
SUSJEDI SU ZGROŽENI

Policajci priveli krivog čovjeka u Zagrebu i polomili ga: ‘Sram me. Nismo ni znali da je slijep'

Nisam imao bijeli štap jer taj teren dobro poznajem. Sestrična im je vikala moje ime i da sam slijep te da imam člansku iskaznicu Saveza slijepih, rekao je Stevan Jambrešić na sudu