Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
55 komentara

Premijer: Šavorić nije svoj ured ustupio HDZ-u nego agenciji...

HDZ je angažirao agenciju za zakup prostora, organizaciju snimanja spotova, na koji način i kako je agencija regulirala s drugima taj proces, nije bilo na njima, istaknuo je

Foto: Dino Stanin/PIXSELL
55 komentara

Uoči izvještajnog sabora HDZ-a, Središnji odbor stranke počeo je u četvrtak poslijepodne sjednicu nakon 16 sati. Na dnevnom redu je nacrt novog stranačkog statuta, koji će biti tema i izvještajnog sabora HDZ-a u subotu. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

Nakon središnjeg odbora Andrej Plenković dao je izjavu za medije. 

ZA PLENKIJEV SPOT Unex pojasnio: Ured odvjetnika Šavorića smo dobili besplatno

Istaknuo je da su razgovarali o aktualnim političkim situacijama, predstavili ključne aspekte Sabora te jednoglasno prihvatili nacrt prijedloga novog Statuta HDZ-a. 

Komentirao je i potez SDP-a koji ga je prijavio Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa. 

- To je njihovo pravo, mislim da je to dio ove političke utakmice koju gledamo na dnevnoj razini - rekao je premijer. 

Komentirao je i odgovor grupe Unex koja je rekla da je Šavorić svoj odvjetnički ured ustupio besplatno za snimanje spota "Vjerodostojno". 

PETROV: 'HDZ nastavlja sa spinovima i sad im još pomažu i sateliti'

Kazao je da HDZ nije dobio besplatno ured na korištenje, već Unex. HDZ je angažirao agenciju za zakup prostora, organizaciju snimanja spotova, na koji način i kako je agencija regulirala s drugima taj proces, nije bilo na njima, istaknuo je. 

Osvrnuo se i na izjavu Bože Petrova o tome tko je Šavorića zvao u Vladu. 

- Petrov jako kreativno govori. U trenutku kada je najveća kriza na pomolu, ne samo da smo angažirali ekonomske i financijske stručnjake da nam na detaljan način prikažu i stanje i moguće posljedice, oni su tražili da se uključe pravnici. U tom trenutku, mislim da je konzultirano više pravnika, nije bilo riječi o pisanju zakona. Mislim da je gospodin Šavorić došao u dobroj volji da pomogne u procesu. Ja ga osobno nisam zvao, pozvan je iz Vlade. Pozvan je nakon konzultacija, kad smo razmišljali tko bi nam mogao doći, ja nisam imao ništa protiv - rekao je. 

Na sjednici je Plenković, dosadašnju glasnogovornicu Vlade Sunčanu Glavak, imenovao za posebnu savjetnicu za medije u HDZ-u, javlja N1. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message