News

Komentari 1

Pristaše Navaljnog zovu Ruse na građansku neposlušnost

Pristaše Navaljnog zovu Ruse na građansku neposlušnost

'Putin je objavio rat Ukrajini i pokušava navesti sve da pomisle da je Ukrajinu napala Rusija, odnosno svi mi. Ali to nije tako', napisali su suradnici Navaljnog na svom Twitter računu

Pokret ruskog oporbenog čelnika Alekseja Navajlnog koji služi kaznu zatvora u Rusiji pozvao je u ponedjeljak Ruse na kampanju građanske neposlušnosti u znak prosvjeda protiv ruske invazije na Ukrajinu.

- Putin je objavio rat Ukrajini i pokušava navesti sve da pomisle da je Ukrajinu napala Rusija, odnosno svi mi. Ali to nije tako - napisali su suradnici Navaljnog na svom Twitter računu.

>>> Zbivanja iz rata u Ukrajini iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.

'Moramo pokazati da ne podržavamo rat. Pozivamo Ruse na građansku neposlušnost. Nemojte šutjeti.'

Navaljni, najistaknutiji protivnik predsjednika Vladimira Putina, zatvoren je prošle godine kada se vratio u Rusiju iz Njemačke nakon što se oporavio od, kako su zapadni laboratorijski testovi utvrdili, pokušaja da ga se otruje nervnim agensom u Sibiru. Rusija je zanijekala da je izvela takav napad.

Od tada su vlasti još snažnije obrušile na njegov pokret, a ključne osobe su pobjegle u progonstvo nakon što su ih vlasti označile kao "strane agente".

Organizacija OVD-Info koja prati prosvjede i uhićenja u Rusiji rekla je da je do sada uhićeno 6006 ljudi zbog antiratnih demonstracija otkako je Rusija napala Ukrajinu 27. veljače u, kako je rekao Putin, specijalnoj operaciji demilitarizacije i "denacifikacije" zemlje. Ukrajina i Zapad su to opravdanje odbacili kao propagandu bez temelja.

POGLEDAJTE VIDEO:

Najčitaniji članci