News

Komentari 14

Prvi avion s ruskim turistima sletio u pulsku zračnu luku

Prvi avion s ruskim turistima sletio u pulsku zračnu luku

Letovi na toj liniji odvijat će se svake nedjelje do kraja svibnja i nastavit će se ovisno o epidemiološkoj situaciji u Rusiji i Hrvatskoj

U pulsku Zračnu luku u nedjelju poslijepodne sletio je zrakoplov ruske aviokompanije "S7 Airlines" koja je time obnovila promet na liniji Moskva Domodedovo - Pula - Moskva Domodedovo, a današnjim prvim letom u Pulu je sletjelo prvih 159 ovogodišnjih turista iz Rusije. 

- Ovo nam je prvi međunarodni let ove godine, krenuli smo s ruskom aviokompanijom, stiglo nam je 159 putnika i s obzirom na kapacitet zrakoplova - popunjenost je iznimna - rekla je direktorica pulske Zračne luke Nina Vojnić Žagar dodavši kako je za Moskvu iz Pule otputovalo svega petnaest putnika.  

Letovi na toj liniji odvijat će se svake nedjelje do kraja svibnja i nastavit će se ovisno o epidemiološkoj situaciji u Rusiji i Hrvatskoj. 

- Očekivanja od ove godine jesu velika, no trenutno je situacija takva da ne znamo hoće li ih biti i nakon 1. lipnja - rekla je Vojnić Žagar.

Napomenula je kako današnji događaj predstavlja veliki povratak turista s ruskog tržišta, ali i kako je - s obzirom na mali broj konkretnih najava - prerano govoriti o tome kakva nas turistička sezona očekuje.

"Iskreno, očekujemo bolju sezonu od lanjske, ali nas neće iznenaditi ukoliko se to zbog epidemiološke situacije, ne dogodi. Očekivanja su velika, no prerano je govoriti o tome kakva nas turistička sezona očekuje" - naglasila je direktorica Zračne luke Pula.

Izvijestila je da prošle godine pulska Zračna luka ostvarila deset posto prometa u odnosu na rekordnu 2019. godinu, odnosno 83 tisuće putnika te rekla kako na ipak vjeruje u puno bolji rezultat ove godine s time da su očekivanja oko 300 tisuća putnika.

"Očekujemo bolju sezonu od prošlogodišnje, no sve će ovisiti o epidemiološku situaciju a samim time i popunjenost zrakoplova. Spremni smo da promet bude na razini prošlogodišnje. No, već sada mogu reći da je popunjenost današnjeg prvog leta bila iznad očekivanja jer je prošle godine, kada su krenula zatvaranja i kada je Hrvatska ušla u crvenu zonu, ta popunjenost je bila ispod deset posto po zrakoplovu, a neke su kompanije ugasile letove" - poručila ja direktorica Nina Vojnić Žagar. 

 

Najčitaniji članci