Obavijesti

News

Komentari 81

'Televiziju ne gledam, ali volim kino, ja sam iz kamenog doba'

'Televiziju ne gledam, ali volim kino, ja sam iz kamenog doba'
25

Papa je prije svog odlaska iz Sarajeva odgovarao na pitanja mladih i poručio im da su oni generacija koja treba gledati budućnosti i da ne grade zidove nego mostove

VIDEO

Nakon posjeta Katedrali i Franjevačkom međunarodnom centru, papa Franjo stigao je u Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II. To je njegova posljednja postaja u Sarajevu.

Mladi su dolazak Svetoga oca dočekali s velikim oduševljenjem. Nakon pozdrava s mladima, Papa je otkrio spomen ploču posvećenu Ivanu Pavlu II.

Nakon toga mladima je odgovarao na pitanja, a najviše ih je zanimalo je li istina da ne gleda televiziju.

- Istina je, televiziju ne gledam još od sredine devedesetih godina. Kad želim pogledati neki dobar film odem u kino dvoranu - rekao je Papa našalivši se potom da je on "iz kamenog doba".

Nakon toga Papa je mladima poslao poruku ohrabrenja:

- Vi ste prva generacija mladih nakon rata. Vi ste proljetni cvjetovi. U vama vidim volju da idete naprijed, a ne da živite unatrag, u destrukciji, gledajući u prošlost. Ne gradite zidove, gradite mostove -  poručio je papa Franjo.

Mladi su Papu ispratili uz pjesmu, a on je potom krenuo put sarajevskog aerodroma odakle je oko 20.30 poletio natrag za Vatikan.

Sanjin Strukić/PIXSELL

"Ne zaboravite povijest, ali budite mirotvorci"

Ranije je Papa posjetio sarajevsku katedralu Srca Isusova ispred koje su ga dočekali brojni oduševljeni hodočasnici. Dobrodošlicu u katedralu zaželio mu je kardinal Vinko Puljić i pritom rekao:

- Svi se radujemo vašoj prisutnosti među nama. Brojni među nama nose teško iskustvo rata i poratnih godina. Prije rata ova zemlja je bila rasadište duhovnih zvanja. Nakon rata brojne obitelji su prognane ili iseljene pa se smanjio broj mladih obitelji koje, na žalost, imaju i manje djece. Potrebna nam je ohrabrujuća riječ koja će nam pomoći da i u ovom vremenu i na ovim prostorima svjedočimo Uskrslog Krista

M. Perić/24sata

Nakon kratkog predstavljanja Crkve u BiH, Puljić je Papi darovao sliku Gospe Kondžilske, a Papa je njemu poklonio kalež.

Papa Franjo se nakon razgovora s kardinalom, časnim sestrama i svećenicima obratio okupljenima riječima:

- To je sjećanje vašeg naroda. Narod koji zaboravlja svoje sjećanje nema budućnosti. Ovo je sjećanje vaših očeva, majki, predaka u vjeri. Draga braćo i sestre nemate pravo zaboraviti vašu povijest. Ne za osvetiti se nego za biti mirotvorac - rekao je papa Franjo.

Nakon što je napustio Katedralu, Papa je stigao u Franjevački međunarodni centar. Prvi je govor držao kardinal Puljić koji je poručio kako za dijalog u BiH nema alternative.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 81
VIDEO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'
FELJTON: ČERNOBIL, 6. DIO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'

Kada se vijest o černobilskoj katastrofi pojavila na našim prostorima svi su se pitali koliko je zračenje i nikome nije bilo svejedno. Krak radioaktivnog oblaka išao je prema Hrvatskoj...

Starija žena umrla u Makarskoj. Pozlilo joj nakon što ju je mladić gurnuo, a njenog psa udario
POKUŠALI JE REANIMIRATI

Starija žena umrla u Makarskoj. Pozlilo joj nakon što ju je mladić gurnuo, a njenog psa udario

Oko 10.20 sati dobili su dojavu starije žene koja je rekla da ju je muškarac odgurnuo na ulici, nakon čega je pala, a njenog psa je udario nogom. Ubrzo joj je pozlilo te je preminula nakon reanimacije
Nova opcija za Plenkovića: S Vučemilović, Zurovcem i DP-om ima većinu bez SDSS-a i manjina
JE LI SLOŽIO KRIŽALJKU?

Nova opcija za Plenkovića: S Vučemilović, Zurovcem i DP-om ima većinu bez SDSS-a i manjina

Kako saznajemo, Vesna Vučemilović je i prije odluke predsjedništva Suverenista da ne idu s HDZ-om, dala potporu koaliciji HDZ-a i DP-a. Zurovec također ima drugačiji stav od svoje stranke i nije protiv HDZ-a.