News

Komentari 242

Rimac: Slažemo pakleni plan, otet ćemo te, idemo jedriti! Žalac: 'Otmite, luda si ko šiba'

Rimac: Slažemo pakleni plan, otet ćemo te, idemo jedriti! Žalac: 'Otmite, luda si ko šiba'

Vlasnik tvrtke C.E.M.P. Milenko Bašić Josipi Rimac je plaćao 40.000 kuna mjesečno za "lobiranje" i "lomljenje ministara", a posegao je u džep i platio joj trodnevno jedrenje na kojem je bila i Gabrijela Žalac

Milenko Bašić, poduzetnik koji godišnje ima prihode od 10 milijuna eura, rado se odužio bivšoj državnoj tajnici Josip Rimac koja je zvala i "lomila" niz ministara kako bi "izlobirala" da HBOR i HPB Bašićevoj tvrtki C.E.M.P. da što veći kredit pod što povoljnijim uvjetima.

Istražitelji su utvrdili da se "kraljici", kako ju je nazivao u porukama koje su izmjenjivali, odužio jedrenjem.

Najmanje 15.174 kuna platio je jedrenje od 6. do 9. kolovoza 2019. godine.

"Bila sam s Ruškom ( državnom tajnicom Ružicom Njavro) i slažemo pakleni plan"-  poručila je 29. srpnja 2019. godine Josipa Rimac Gabrijel Žalac. Ova je odgovorila "Ajde!" na što joj je Josipa Rimac odgovorila:

"Otet ćemo te od 6. do 9. kolovoza".

Žalac je odgovorila: "Otmite me". 

Nadalje joj je Rimac pojasnila da će ići njih tri i da mogu povesti Katu i Megi te da isplovljavaju, ali nitko ne smije znati i da jednostavno moraju pobjeći.

"Nas dvije smo to smislile. I brod i sve, i nitko neće znati gdje smo. Bit će nam super", poručila joj je Rimčeva dodavši kako ima prijatelja koji vole i Gabrijelu i Rušku i Josipu i stalno pitaju za Gabrijelu.

"Luda si ko šiba", poručila joj je Žalac. 

Iz daljnje komunikacije kao i fotografija pronađenih u mobitelu Josipe Rimac proizlazi da se od 6. do 9. kolovoza 2019. godine nalazila na jedrenju na Elanu Impressionu 50 -P&B  te da su osim nje na brodu prijavljeni putnici bile Ružica Njavro i Gabrijela Žalaca te još tri mlađe žene te da su u tom razdoblju izmjenjivale fotografije s jedrenja i restorana koje su posjećivale.

Provjerom bankovnih transakcija osumnjičenica istražitelji su utvrdili kako one neposredno prije i tijekom jedrenja nisu podizale novac te su zaključili, iz kontakata Bašića i tvrtke koja iznajmljuje brodove, kao i n njegove komunikacije s Rimac da joj je od dao najmanje 17.175 kuna za plaćanje troškova jedrenja koje je plaćeno u kešu. 

Najčitaniji članci