News

Komentari 0

Ringwald na suđenju 'rešetao' policajca koji je obavljao očevid

Ringwald na suđenju 'rešetao' policajca koji je obavljao očevid

Šest metaka u glavu i vrat nesretnog Fistanića je, drže na tužiteljstvu, ispalio Stipe Ringwald (48), dok su Jerko Pirić (35) te Vlado Zolota (49) bili zaduženi za potporu pri izvršenju zločina

Nastavljeno je suđenje Stjepanu Ringwaldu, Jerku Piriću i Vladi Zoloti za dogovor, organizaciju i likvidaciju Karmelina Fistanića u studenom 2019. godine u Omišu, piše Šibenski.

Odvjetnici okrivljenih isticali su problem povezivanja crnog skutera marke Yamaha T-max s kaznenim, pronađenog u Pazdigradskoj ulici, s djelom razbojstva koje je bilo počinjeno večer prije, 15. studenog 2019., na benzinskoj crpki u Dugopolju.

Dva policajca koja su radila očevid pronašli su tragove krvi na motoru, a naknadnim vještačenjem u MUP-ovom Centru za forenzična ispitivanja istraživanja i vještačenja "Ivan Vučetić“ utvrdili su da pripadaju upravo ubijenom Fistaniću. Odvjetnici okrivljenih pokušavaju dokazati da je Fistonićeva krv podmetnuta kao dokaz.

Do dolaska policijskih krim tehničara u Pazdigradsku ulicu, policija je najlonskim vrećama zaštitila motor od kiše. Motor je bio u garaži, a dva dana nakon započeo je očevid. Motor nije bio zaštićen najlonom na desnoj strani, na kojoj su pronađeni tragovi krvi, kazao je Ringwaldov odvjetnik Boris Majić. U zapisniku pak stoji da je očevid započeo u subotu, a da je nastavljen u ponedjeljak.

Ringwald je 'rešetao' policajca pitanjima 

- Ostaju li tragovi krvi jednako na mokroj i na suhoj površini? Ako je motor mokar, može li na njemu ostati krv - upitao je Ringwald, a policajac mu je odgovorio da ovisi o podlozi, a Ringwald ga je odmah upitao koliko litara kiše je bilo potrebno da se ispere krv. Policajac nije znao, kao ni odgovor na pitanje koliko bi vremena trebalo da se nađe podmetnuta krv i tko ju je podmetnuo.

Ringwald je završio s pitanjem razlike između GSR čestica, koje su, osim prilikom pucanja iz oružja, mogle nastati od kresiva upaljača, vatrometa, a policajac mu je rekao da je to pitanje za vještaka.

Suđenje će se nastaviti.

Najčitaniji članci