News

Komentari 9

Ringwald na suđenju tražio ekshumaciju tijela pokojnog Fistanića: 'Obdukcija je aljkava'

Ringwald na suđenju tražio ekshumaciju tijela pokojnog Fistanića: 'Obdukcija je aljkava'

Jednostavno nisam mogao čovjeku raskopavati glavu - rekao je sudski vještak Alujević na pitanje Ringwalda zašto nisu sva zrna izvađena iz glave žrtve

Časni sude, tražim ekshumaciju tijela pokojnog Karmelina Fistanića obzirom na to da je vještak danas rekao da su tri zrna ostala u njegovoj glavi i da nisu izvađena, pa neka se vidi potječu li iz istog oružja kao i ona koja su vještačena. Neka se utvrdi postoji li "rupa na čelu" žrtve koju sam osobno vidio na slikama koje su mi pokazane na ŽDO-u, a isto je vidio i pravosudni policajac koji mi je u zatvoru pokazivao DVD spisa - rekao je u sudnici splitskog Županijskog suda u utorak Stjepan Ringwald u nastavku suđenja na kojem se njemu te Jerku Piriću i Vladi Zoloti sudi da su zajednički i dogovorno isplanirali i realizirali ubojstvo Karmelina Fistanića (39) početkom studenoga 2019. godine na Jadranskoj magistrali na ulazu u Omiš kod skretanja za Brzet prenosi Šibenski.

U svojem daljnjem izlaganju Ringwald nastavlja kako tih slika dva mjeseca nakon više nema te da je pravosudni policajac rekao da neće svjedočiti predloži li ga za svjedoka. 

- Obdukcija je aljkavo napravljena, iskaz vještaka je krivično djelo, neka se napravi ekshumacija pa da neki drugi vještak utvrdi radi li se o nekoj drugoj ozljedi koju vještak Alujević prikriva u dogovoru sa ŽDO-om. I molim sud da upozori državnu odvjetnicu jer se ponaša neprikladno, ne da mi da postavljam pitanja - rekao je Ringwald.

Naime, tijekom obdukcije je utvrđeno da je žrtva zadobila šest ulaznih strijelnih rana lijeve strane lica što znači da je u tijelo ušlo isto toliko zrna reagirao je Ringwald je reagirao na iskaz vještaka sudske medicine dr. Antonia Alujevića.

- Nađene su dvije izlazne rane na desnoj strani lica i jedan deformirani projektil u mišićima desne strane vrata. Tri projektila su najvjerojatnije ostala zaglavljena u vratnoj kralježnici i sinusima. Površina lica je vrlo mala kvadratura, oko 25 cm kvadratnih i šest projektila na tako maloj površini ne možemo gledati zasebno već su naneseni rafalnom paljbom. Moguće je da krv prska na udaljenosti od 10 cm od tijela jer su bila velika oštećenja vratne arterije... moguće je da krv prska i na 80m cm od žrtve - rekao je vještak Alujević.

- Jednostavno nisam mogao čovjeku raskopavati glavu - rekao je Alujević na pitanje Ringwalda zašto nisu sva zrna izvađena iz glave žrtve.

- Iskaz svjedokinje Jukić i fotodokumentacija govore da je žrtva imala rupu na čelu. Ako je hitac ispaljen s manje udaljenosti, je li moguće da užareno zrno spali ulaznu ranu pa onda treba proći i do 20-ak sekundi da krene krv. Časni sude, govorim iz osobnog iskustva, evo (pokazuje rukama svoje grudi) pogođen sam u srce - rekao je Ringwald.

Suđenje se nastavlja u studenom kada je predviđeno uzimanje obrane okrivljenih, završne riječi i izricanje presude.

Najčitaniji članci