Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Djecu su 2014. trebali uzeti roditeljima, ali mjera je povučena'

Duško Berović, glasnogovornik Županijskog državnog odvjetništva u Zadru kazao je kako će ispitati četvero svjedoka među kojima su i djeca koja su bila žrtve

Foto: dino stanin/pixsell
81 komentara

Djeca s Paga koje je otac bacio s pet metara visokog balkona se oporavljaju, a istraga slučaja tek slijedi. Glasnogovornik Općinskog suda u Zadru Denis Klarendić kazao je kako je 2014. postojala mjera da se djecu oduzme roditeljima, ali ta odluka je brzo povučena bez konkretnih razloga. 

POGLEDAJTE VIDEO:

'Za troje djece smo imali zahtjev da se izuzmu iz obitelji, roditelji su se teretili zbog zanemarivanja’: Glasnogovornik Općinskog suda Denis Klarendić govori o slučaju s Paga

Posted by 24sata on Monday, 4 March 2019

- Radilo se o privremenoj mjeri kojom su djeca, najstarija kćer i dvije mlađe, jer tada nisu imali druge djece, oduzeta obitelji i određeno je da će biti dodijeljene Centru za socijalnu skrb ili nekoj od udomiteljskih obitelji. U veljači 2014. povučen je takav prijedlog i obustavljen je postupak. U odluci koju sam ja vidio se uopće ne navode razlozi povlačenja, ali ju je Centar povukao - rekao je Klarendić i dodao kako su roditelji bili osuđivani uglavnom za zanemarivanje djece 2013. godine. 

BACIO IH OTAC S BALKONA 'Djeca su bolje, već se igraju u bolničkoj sobi i po hodnicima'

Na pitanje novinara što sve spada po zanemarivanje rekao je: 'odgoj, obrazovanje, higijena, vrijeđanje, ima tu svašta, ne znam detalje'. 

Duško Berović, glasnogovornik Županijskog državnog odvjetništva u Zadru također je komentirao slučaj i kazao kako će okrivljenika prebaciti u Zagreb na psihijatrijsko vještačenje. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Tatu četvero djece koje je bacio s balkona na Pagu premjestit će u Zagreb zbog psihijatrijskog vještačenja

Tatu četvero djece koje je bacio s balkona na Pagu premjestit će u Zagreb zbog psihijatrijskog vještačenja Reporterka: Mare Knežević

Posted by 24sata on Monday, 4 March 2019

 
- Županijsko državno odvjetništvo je dostavilo rješenje o provedbi istrage protiv 54-godišnjaka zbog četiri kaznena djela pokušaja teškog ubojstva, to rješenje ide okrivljeniku i njegovom branitelju, koji imaju pravo u roku od osam dana podnijeti žalbu na to rješenje, žalbu rješava sudac istrage u Zadru - rekao je Berović i dodao kako je odvjetniku Josipa Rođaka rješenje dostavljeno, ali ne zna je li ga zaprimio.

DOMAGOJ KNEŽEVIĆ: Baš svatko može postati otac, ali ne može svatko biti - tata

Objasnio je proceduru koja slijedi. 

- Procedura je da se čeka da rješenje bude pravomoćno, odnosno dostava rješenja, onda se kreće s dokaznim radnjama ili istražnim radnjama. Za sada će biti otprilike četiri svjedoka, među njima ima i djece koja su žrtve, a potom će se provesti odgovarajuće vještačenje, primarno psihijatrijsko vještačenje koje mora utvrditi opće društveno stanje samog okrivljenika, a posebno njegovo stanje u vrijeme počinjenja djela, je li bio svjestan što radi i je li mogao upravljati svojim postupcima - kaže Berović.

Nalazi krvi i urina još nisu gotovi jer se inače čekaju otprilike 15 dana. 

Možda vas zanima i ovo:
Message