Obavijesti

News

Komentari 13

Rožanković Uremović: Nisam kriva, nikad nisam bila čovjek Milana Bandića u Zagrebu

Rožanković Uremović: Nisam kriva, nikad nisam bila čovjek Milana Bandića u Zagrebu

Koraljka Rožanković Uremović na sudu je, iznoseći obranu u "Agramu" ustvrdila kako nije sklopila predugovor o zamijeni zemljišta s tvrtkom Bramgrad projekt s Gradom Zagrebom na štetu Grada

VIDEO

Molim vas da prekinete ovaj kazneni progon koji narušava moj život i egzistenciju moje obitelji, kao i moj ugled i ugled moje obitelji. Posao za Grad Zagreb radila sam kao da radim za sebe, rekla je na Županijskom sudu u Zagrebu Koraljka Rožanković Uremović.

Počelo suđenje: Afera Agram: Svi se izjasnili da nisu krivi
Počelo suđenje: Afera Agram: Svi se izjasnili da nisu krivi

- Nisam kriva. Na spisu sam radila od ožujka 2006., a zadnju radnju koju sam napravila u predmetu bila je u srpnju 2007., a tereti me se za zloporabu položaja i ovlasti u razdoblju od ožujka 2006. do 19. siječnja 2011. kad je sklopljen ugovor- rekla je optužena.  

Podsjećamo, ona je optužena u točki optužnice u predmetu "Agram" koji se odnosi na zamjenu zemljišta između Bramgrad projekta i Grada Zagreba. Uskok je, naime, optužio bivšeg gradonačelnika Milana Bandića, Ines Bravić, bivšu pomoćnicu pročelnice Gradskog ureda za imovinsko-pravne poslove, i Koraljku Rožanković Uremović, bivšu načelnice Odjela za pravne poslove unutar Sektora za pravne poslove Grada Zagreba, da su znali da je vrijednost zemljišta koju Grad Zagreb daje u zamjenu znatno veća od one koju Bramgrad nudi Zagrebu te da se takvim izračunom izravno pogoduje toj privatnoj tvrtki.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Ines Bravić: Nisam kriva i nisam prouzročila štetu Gradu Zagrebu u iznosu od 20 milijuna kuna
Ines Bravić: Nisam kriva i nisam prouzročila štetu Gradu Zagrebu u iznosu od 20 milijuna kuna

Uskok tereti i direktora Bramgrada Branka Mihaljevića da je napravio neistinitu specifikaciju navodnih troškova na lokaciji Leprovička-Ivekovićeva u iznosu od 9,6 milijuna kuna. Pritom je Mihaljević predao Gradu Zagrebu i četiri neistinita računa, a priznati su i navodni troškovi preseljenja tvrtki Bramgrad od 7,5 milijuna kuna.

Bravić je, tvrdi Uskok, prvotno napravila izračun vrijednosti zemljišta koja ulaze u zamjenu tako da je umanjena razlika vrijednosti zemljišta, a na izravnu štetu Grada Zagreba. Nakon toga je od Koraljke Rožanković Uremović  zatraženo da sastavi prijedlog Zaključka o iskazivanju interesa za realizaciju zamjene zemljišta kao i da se u taj materijal uvrsti i lažna vrijednost zemljišta.

Mihaljević ide na slobodu: Dat će jamčevinu u nekretninama
Mihaljević ide na slobodu: Dat će jamčevinu u nekretninama

Predugovor o zamjeni zemljišta potpisan je 31. srpnja 2006. godine, a do 2011. godine sklopljena su još tri aneksa tog ugovora kojima je prolongiran rok zaključenja ugovora kako bi se provela parcelizacija zemljišta te završio sudski postupak koji se vodio za zemljište u Ferenščici uslijed poništenja dozvole za gradnju.

-  Nikad nisam bila Bandićev čovjek u Gradu Zagrebu. U predugovoru nigdje ne stoji da se Grad Zagreb na nešto obvezuje. U članku 5. predugovora stoji da stranke, ako se u roku od godine dana ne steknu uvjeti o zamijeni nekretnina, mogu odustati od zamijene. Uskok implicira da sam na traženje Mihaljevića poduzimala radnje na štetu Grada Zagreba. Prvi puta sam Mihaljevića vidjela kad sam vidjela snimku njegova razgovora u Uskoku. Niti mi se obraćao niti sam s njim kontaktirala. Nisam nikada imala kontakt ni s Bandićem. On do pokretanja kaznenog postupka nije ni znao za mene. Kao stručna suradnica nisam bila ovlaštena odlučivati. Napravila sam pravno-tehnički dio. Grad je mogao odustati od zamjene- rekla je Rožanković Uremović.

Odgođeno ročište u aferi Agram zbog Bandićeve smrti, nova rasprava će biti 8. ožujka
Odgođeno ročište u aferi Agram zbog Bandićeve smrti, nova rasprava će biti 8. ožujka

Dodala je kako nije imala ovlasti samostalnog odlučivanja i potpisivanja akata. Konačna odluka uvijek se donosila od strane gradonačelnika i njegovih zamjenika.

- Ova golgota, koja traje od 2013. nije poljuljala moje povjerenje u pravdu, pravosuđe i ovaj sud- rekla je Koraljka Rožanković Uremović napomenuvši kako ima 28 godina staža i da je napredovala samo radom i zalaganjem. 

Na pitanja ostalih sudionika u postupku nije željela odgovarati pa se pročitao njezin iskaz iz istrage i pregledala snimka s ispitivanja u Uskoku. 

- Konkretno sam radila na spisu i nikada se nisam bavila računicama. Imali smo službu koja je radila računice. Ovo je bio specifičan predmet. Nalog je išao od gradonačelnika da se to riješi. Taj nalog nikad nisam osobno primila jer sam možda dva puta vidjela gradonačelnika osobno – kazala je tada Rožanković Uremović.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović
Izrael napao Iran. Odjekuju eksplozije: 'Proračunata osveta. Pokazali su da ih mogu probiti'.
IZ MINUTE U MINUTU

Izrael napao Iran. Odjekuju eksplozije: 'Proračunata osveta. Pokazali su da ih mogu probiti'.

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer