Obavijesti

News

Komentari 83

Rumunj je kamionom pokosio kolonu od 16 vozila: 'Čuo se lom i prasak stakla, a onda i jauci...'

Rumunj je kamionom pokosio kolonu od 16 vozila: 'Čuo se lom i prasak stakla, a onda i jauci...'
10

Drogirani rumunjski vozač teretnjaka pokosio je kolonu od 16 automobila. Vatrogasci su morali rezati lim da izvuku ljude

VIDEO

S troje djece i kućnom ljubimicom mačkom, iz Münchena smo u subotu krenuli kući roditeljima u Sanski Most u BiH. Stajali smo u koloni i učinilo mi se da su svi automobili koji su bili iza naletjeli na nas. Nešto je ih je guralo, čuo se lom i prasak stakla, a potom i jauci ljudi. Nije bilo teoretske šanse da se pobjegne iz auta. Nisam znao što se događa, ali hvala Bogu ostali smo živi. Naš automobil nije bio te sreće. Prepolovljen je na cesti i od njega je ostala samo hrpa lima i plastike, prepričao nam je svoje iskustvo mladi vozač koji je u naletu teretnjaka na kolonu automobila zadobio ozljedu glave.

Policija je utvrdila da je Rumunj (35) vozio teretnjak te da je jučer oko 16.40 sati u blizini naplatne postaje Okučani bez zaustavljanja probio rampu. Nakon toga, skrenuo je lijevo u smjeru graničnog prijelaza Stara Gradiška gdje je bez zaustavljanja najprije udario u jedno vozilo, a nakon nekoliko kilometara je udario u još 16 vozila, a potom sletio u odvodni kanal.

- Ozlijeđeno je 18 ljudi, četiri teže, 14 lakše, a oštećeno 17 vozila uz veliku materijalnu štetu. Vozač teretnjaka osumnjičen je za dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom, a kriminalističko istraživanje nad njim se nastavlja kako bismo utvrdili svih činjenica i okolnosti ovog događaja, priopćila je brodsko - posavska policija. Kako smo doznali, preliminarni rezultat testa na droge 35-godišnjeg rumunjskog vozača kamiona koji je skrivio prometnu nesreći bio je pozitivan. Još se čekaju rezultati pretrage krvi i urina kako bi potvrdili test.

- Još se čekaju rezultati pretrage krvi i urina kako bi utvrdili je li u pitanju droga ili nešto drugo. Vozač je još uvijek u prostorijama policije, a nakon što u potpunosti bude okončan očevid bit će predan pritvorskom nadzorniku, a upućen nadležnom državnom odvjetništvu – rekao je Tomislav Kovačević, djelatnik za odnosne s javnošću PU Brodsko posavske.

Neslužbeno doznajemo da je kamion kojim je izazvao prometnu nesreći bio natovaren i da je s autoceste sišao iz smjera zapada, odnosno Zagreba. Još uvijek se utvrđuje je li uopće trebao završiti na cesti prema graničnom prijelazu.

-U našu Opću bolnicu zaprimili smo 19 ozlijeđenih iz prometne nesreće kod Okučana. Sve one koji su imali lakše ozljede otpustili smo kući. U bolnici su zadržana četiri pacijenta s teškim ozljedama od kojih su dvoje prebačeni u Zagreb. Nitko od njih nije životno ugrožen, uglavnom se radi o prijelomima zdjelice, rebara i ekstremiteta - rekla je dr. Slavica Konjević Pernar, zamjenica ravnatelja Opće bolnice Nova Gradiška. Kako doznajemo u novogradiškoj bolnici je trenutno zadržan jedan teško ozlijeđeni, dok je drugi teško ozlijeđeni na osobni zahtjev pušten i po njega je došla rodbina iz BiH.

Rumunj koji je probio rampu u Okučanima pozitivan na drogu! Dvoje prebačeno u ZG bolnicu
Rumunj koji je probio rampu u Okučanima pozitivan na drogu! Dvoje prebačeno u ZG bolnicu

Većina lakše ozlijeđenih je u bolnici, par sati nakon nesreće, međusobno komentirala što se dogodilo, mada nikome nije bilo jasno što je točno bilo. Neki od njih su tog dana prešli preko tisuću kilometara, i do odredišta im je trebalo još stotinjak ili manje i dogodila se nesreća u kojoj, kako su rekli, bilo je i sreće jer nitko nije izgubio život. Što se dogodilo vozaču kamiona nitko od njih ne zna, kažu nadaju se da će policija doći do tog odgovora.

- Idemo kući svojim suprugama, mislim da ćemo do jutra stići – rekli su Almir i Semir Tabaković iz okolice Tuzle koji išli iz Splita kući. Po njih i sve koji su lakše ozlijeđeni dolazi rodbina iz BiH, a neki će ostati i u Novoj Gradiški, jer treba vidjeti što će s automobilima koji više nisu u voznom stanju. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Rumunj (35) kod granice probio rampu i zabio se u kolonu auta: Ozlijeđeno 19 ljudi, četvero teže 02:15

Ozlijeđenima su na cesti dijelili hranu i vodu

Od 17.30 sati do 24. ožujka do 3.05 sati promet navedenom dionicom državne ceste D5 i graničnog prijelaza Stara Gradiška bio je u prekidu. Na teren su uz policiju, vatrogasce i Hitnu pomoć, stigli i pripadnici civilne zaštite i ljudima koji su ostali na mjestu nesreće dijelili vodu i hranu. Slike s mjesta nasreće bile su stravične, od automobila su ostale samo hrpe lima i plastike. Da bi izvukli ljude iz zdrobljenih automobila, vatrogasci su morali rezati lim. Novogradiška bolnica zaprimila je 19 ozlijeđenih, a jedan je otišao kući na vlastiti zahtjev.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 83
VIDEO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...

Heroji: Znali da im prijeti bolna smrt, ušli su ispod reaktora...
FELJTON: ČERNOBIL, 3. DIO

Heroji: Znali da im prijeti bolna smrt, ušli su ispod reaktora...

Hrabro su ušli ispod reaktora i ispustili vodu, ali i tamo su prošli pravu dramu jer su ostali bez svjetla. Iako su znali da riskiraju bolnu smrt od radijacije, otišli su i spasili svijet od još veće katastrofe...
Bivši policajac pljačkao banke pa bježao na romobilu: Prijeteći pištoljem uzeo je 80.000 eura
DOBIO 13 GODINA ZATVORA

Bivši policajac pljačkao banke pa bježao na romobilu: Prijeteći pištoljem uzeo je 80.000 eura

Bivši policajac Denis Lingart nepravomoćno je osuđen zbog 18 razbojništava i jednog u pokušaju. Mete su mu bile banke, Fina...