News

Komentari 6

'S Ukrajinom smo na pola puta do dogovora o demilitarizaciji'

'S Ukrajinom smo na pola puta do dogovora o demilitarizaciji'

Rusija je 24. veljače poslala desetke tisuća vojnika u Ukrajinu u nastojanju da oslabi vojne sposobnosti svog južnog susjeda i ukloni ljude koje smatra opasnim nacionalistima

Moskva i Kijev su "na pola puta" u postizanju dogovora o pitanju demilitarizacije Ukrajine, a njihova stajališta najviše su usklađena oko neutralnosti Ukrajine i odustajanja od pridruživanja NATO-u, rekao je u petak ruski pregovarač Vladimir Medinski, a prenosi agencija Interfax.

POGLEDAJTE VIDEO: Uberom do Ukrajine

Novinska agencija Interfax citirala je Medinskog koji je rekao da pregovarački timovi, koji pokušavaju dogovoriti okončanje neprijateljstava u Ukrajini, raspravljali o nijansama sigurnosnih jamstava ako Ukrajina više ne bude pokušavala pristupiti zapadnom vojnom savezu.

Odbio je otkriti druge detalje razgovora.

Rusija je 24. veljače poslala desetke tisuća vojnika u Ukrajinu u nastojanju da oslabi vojne sposobnosti svog južnog susjeda i ukloni ljude koje smatra opasnim nacionalistima.

Ukrajinske snage pružaju snažan otpor, a Zapad je uveo sveobuhvatne sankcije Rusiji u pokušaju da je prisili da povuče svoje snage.

 >>Stanje u Ukrajini iz minute u minutu pratite ovdje<<

PRATITE RAZVOJ DOGAĐAJA U UKRAJINI UŽIVO IZ NAŠEG STUDIJA:

Najčitaniji članci