Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
27 komentara

Sad zna koji je razred: 'Učenica koja ne može pasti' ipak je pala

Kako nije znala koji je razred, nije dolazila na nastavu, pa je pitanje kako će sada nadoknaditi gradivo. Jer, budući da je pala prvi razred, zakon od nje traži da ga ponavlja

Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
27 komentara

Učenica zagrebačke Gornjogradske gimnazije (čije podatke, budući da je riječ o maloljetnici, nismo željeli otkrivati) imala je ono što njezini kolege nisu - priliku da sedam puta izađe na popravni ispit iz povijesti. No bez obzira na to, pala je razred.

UČENICIMA NE MOGU NIŠTA Nedodirljivi: Srednjoškolka nije izašla na popravni ni sedmi put

Nastavničko vijeće, kako doznajemo, u ponedjeljak navečer odlučilo je njezin posljednji ispit smatrati padom. Podsjećamo, maloljetnici otac prošloga tjedna nije dopustio da odgovara dok god je njezin profesor u komisiji. 

Kako nije znala koji je razred, nije dolazila na nastavu, pa je pitanje kako će sada nadoknaditi gradivo. Jer, budući da je pala prvi razred, zakon od nje traži da ga ponavlja. 

IPAK NIJE SVE PO ZAKONU? Inspekcija će provjeriti slučaj učenice koja ne može pasti...

Školska godina počela je 3. rujna 2018., a učenica, nadajući se da će steći uvjete za upis drugog razreda, nije krenula na nastavu. U isto vrijeme, nije mogla slušati ni nastavu drugog razreda jer - nije završila prvi.

Odgovor na pitanje kako će nadoknaditi propušteno gradivo te tko će joj opravdati neodslušane sate, od ministarstva nismo uspjeli dobiti. Međutim, prije nekoliko dana objasnili su nam kako ne vide problem u tome da učenica tek u veljači krene na nastavu (tada smo mislili drugog razreda).

- Ne postoje zakonske zapreke da učenik u veljači upiše viši razred. Smatra se da je učenik stekao uvjete za pohađanje sljedećeg razreda pozitivnim uspjehom prethodnog razreda - stoji u odgovoru ministarstva na naš upit. Vrijedi li isto i za ponavljanje prethodnog razreda, tek ćemo otkriti.

INSPEKCIJA GA ŠTITI OD PADA? Čudo! Imao je četiri zaključene jedinice, ali ipak nije pao razred

Inače, zakonski rok za održavanje popravnog ispita je 25. kolovoza, ali je prosvjetna inspekcija, kao i u slučaju učenika Treće ekonomske škole, uspjela dokazati kako učenica zbog narušenih prava ima pravo ispite polagati i kasnije.

Situacija s učenikom Treće ekonomske škole, barem koliko nam je poznato, još uvijek nije riješena, a ne zna se kada bi se mogla okončati.

SVE ZBOG ISPITA Učenik koji ne pada razred: U školi je zbog oca bila i policija

Ostaje upitno kako su institucije uspjele dovesti do ove situacije. Jer, ispostavilo se, dijete je na kraju ispalo žrtvom nečijih birokratskih smicalica.

 

Tema: Hrvatska

Možda vas zanima i ovo:
Message