News

Komentari 97

Sandra Benčić: 'U kakvu poziciju stavljamo radnike ako potpore budu uvjetovane cijepljenjem?'

Sandra Benčić: 'U kakvu poziciju stavljamo radnike ako potpore budu uvjetovane cijepljenjem?'

Problem s ovom kampanjom je što na cijepljenje pozivaju Capak i Markotić koji su se u posljednjih godinu dana komprmitirali, bilo da su odlazili na mjesta gdje se ne poštuju mjere, nadalje, rekla je

Saborska zastupnica Sandra Benčić komentirala je za N1 kako je potrebno da procijepljenost bude iznad 70 posto.

- Mene kod uvjetovanja potpora brine nekoliko stvari. Prvo je li uopće moguće zakonski uvjetovati pristup elementu koji bi svima trebao biti dostupan. Plus, radi se o nečemu što je dobrovoljno - započela je i dodala.

- Druga stvar je kako će poslodavci to regulirati? Hoće li prijetiti otkazima? U kakvu poziciju to stavlja radnike? Problem s ovom kampanjom je što na cijepljenje pozivaju Capak i Markotić koji su se u posljednjih godinu dana komprmitirali, bilo da su odlazili na mjesta gdje se ne poštuju mjere, bilo da su stavljali slike na Facebook gdje se ne poštuju mjere, bilo da su cijepili preko reda -  rekla je.

O današnjim izjava Alemke Markotić, kazala je da poruke moraju ići u onom smjeru gdje 'mi pružamo viziju kako će svijet izgledati bolje ako se svi cijepimo.'

- Ja sam prije dva tjedna dobila drugu dozu da zaštitim sebe i obitelj i da možemo ponovno normalno živjeti. Pandemija neće sama otići, da bi otišla moramo imati određenu procjepljenost - kaže.

Rekla je i da se cijepljenjem mogu uvjetovati stvari koje su u izravnoj korelaciji, odnosno da se blaže mjere mogu primjenjivati za cijepljene, primjerice, na koncertima, ali da se cijepljenjem ne mogu uvjetovati potpore države jer to nije u korelaciji - zaključila je.

Najčitaniji članci