Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Šef krim policije 'preselio' je u Omiš: Istraga tapka na mjestu

Policiji je glavni zadatak otkriti motiv ubojstva koje se odigralo u subotu popodne dvije minute prije 14 sati, kod skretanja za Brzet u Omišu. U Karmelina je vozač motocikla ispalio šest metaka

Foto: PIXSELL/24sata
30 komentara

Slučaj likvidacije Karmelina F. (38) prioritetni je zadatak splitske policije: iako to nitko nije službeno potvrdio, načelnik krim policije u PU Ante Matković gotovo da je "preselio" u omišku policijsku postaju, gdje je od subote praktički svaki dan. No, za sada nema konkretnih rezultata, iako se kriminalističko istraživanje provodi prilično "široko".

POGLEDAJTE VIDEO: 

Policiji je glavni zadatak otkriti motiv ubojstva koje se odigralo u subotu popodne dvije minute prije 14 sati, kod skretanja za Brzet u Omišu. U Karmelina je vozač motocikla ispalio šest metaka, pogodivši ga u glavu i vrat te je 38-godišnjak na mjestu preminuo. Njegova djevojka V.J. (39) koja se nalazila na mjestu suvozača, nije niti okrznuta, no od šoka je morala potražiti liječničku pomoć.

Odmah nakon ubojstva je napravljen očevid na mjestu zločina. Automobil Volkswagen Polo je sa žrtvom prebačen u krug policijske uprave kako bi se obavilo traseološko vještačenje (prijetila je opasnost kiše), naloženo je i telekomunikacijsko vještačenje mobitela Karmenila F. kao i 39-godišnjakinje. U noći nakon ubojstva je omiškim policajcima u pomoć pristiglo 15-ak iskusnih splitskih policajaca koji su pretraživali teren prema Brzetu.

NIZ BRUTALNIH UBOJSTAVA Krvavo splitsko zaleđe: Hladna likvidacija u Omišu nije jedina...

Zasad je ispitano dosta mogućih svjedoka, prijatelja i poznanika Karmelina F., sve kako bi se otkrilo tko je mogao najviše "profitirati" od smrti 38-godišnjaka koji je stanovao u Pisku s teško bolesnom majkom, no svakodnevno je boravio u Omišu.

Karmelino je bio poznat po čestim tučnjavama, pogotovo kad bi popio, no izvan toga se nikad nije povezivao s "kriminalnim krugovima". Njegovi najbliži su istražiteljima, kako smo neslužbeno doznali, rekli da se posljednje vrijeme smirio, nije upadao u nekakve sukobe niti je dobivao prijetnje, koliko su oni upućeni. Iako, nije isključeno da se od straha za vlastitu sigurnost libe kazati neke potencijalno sumnjive okolnosti.

UBOJSTVO S POTPISOM U OMIŠU Psihološki profil ubojice: Takvi ljudi nemaju niti malo empatije

Policija je ispitala čak i svojevrsnog "capo dei tutti capi" u Omišu, osobu bez čijeg znanja ne prolazi nikakva kriminalna aktivnost u gradu na ušću Cetine. No, bez uspjeha. Međutim, nije isključeno da će se ubrzo ponoviti obavijesni razgovori sa suženim krugom potencijalnih sumnjivaca te ih čak staviti na poligraf, tzv. detektor laži. Ubojica je, gotovo je sigurno, nakon likvidacije pobjegao u susjednu BiH jer sve ima obilježja naručenog "profesionalca".

Možda vas zanima i ovo:
Message