Obavijesti

News

Komentari 52

'Šešeljevo zlo mora prestati jer se inače mogu ponoviti '90-e'

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) poslala je srbijanskoj premijerki Ani Brnabić zahtjev da objasni zašto nadležni organi nisu zabranili skup Šešeljevih radikala u Hrtkovcima

VIDEO

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) ocijenila je u nedjelju sramotnim što nije zabranjeno održavanje kongresa Srpske radikalne stranke (SRS) u subotu u Hrtkovcima, a od premijerke Ane Brnabić da javnosti objasni zašto nadležna tijela nisu zabranila taj skup.

- Djelovanje Vojislava Šešelja od početka karakteriziraju mržnja i širenje straha. Ta politika dovela je do velikih nesreća u Vojvodini, Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini - navodi LSV, čiji je predsjednik zastupnik u Skupštini Srbije Nenad Čanak.

Počeo četnički skup: Šešeljevi pristaše ponovno u Hrtkovcima
Počeo četnički skup: Šešeljevi pristaše ponovno u Hrtkovcima



Ta stranka ukazuje na to da je 'epilog politike mržnje, koju je povodio Vojislav Šešelj' presuda Žalbenog vijeća Mehanizma za međunarodne kaznene sudove, kojom je vođa radikala 'osuđen na 10 godina zatvora, zbog poticanja progona, deportacije i prisilnog premještanja Hrvata u Hrtkovcima 1992.godine'.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Pogubne posljedice Šešeljeve politike osjećamo i danas. Naša država je obiljležena zbog postupaka ovog osuđenika za ratne zločine - ocenjuje LSV, konstatirajući kako je najgore što Šešelj ističe da bi ponovio radio sve što je devedesetih godina radio.

Od predsjednice Vlade Srbije Ane Brnabić LSV zahtijeva da javnosti objasni zašto nadležni organi nisu zabranili Šešeljev skup u Hrtkovcima.

Kolinda osudila Šešeljev skup: 'To je poražavajuće za Srbiju'
Kolinda osudila Šešeljev skup: 'To je poražavajuće za Srbiju'

- Očekujemo od premijerke Brnabić da kaže je li na strani moderne i demokratske Srbije ili je na strani onih koji su devedesetih godina unesrećili građane Srbije i susjednih država. Šutnja državnih organa šalje veoma lošu sliku o našoj zemlji, ukazuje LSV.

Ta stranka poručila je da se 'Šešeljevo zlo mora zaustaviti, jer bude li se šutjelo, zločini iz devedesetih se mogu ponoviti'.

Kongres Srpske radikalne stranke, na kojem je Vojsilav Šešelj ponovno izabran za vođu radikala, održan je u subotu u Hrtkovcima, pored Šešeljeve kuće koju je 2018. kupio u tom srijemskom selu uz koje se vežu traumatična sjećanja Hrvata protjeranih početkom 90-ih godina prošlog stoljeća.

'Šešeljev skup nedopustivo je ponižavanje tisuća stradalih'

Skup je održan uprkos ocjenama da se radi o provokaciji i zahtjevima DSHV-a te nekoliko građanskih udruga i organizacija da se kongres radikala zabrani, upravo zbog konteksta u kojem su Hrtkovci stavljani i u pravomoćnoj presudi haškog suda na 10 godina zatvora Vojislavu Šešelju.

Šešelj je sudionicima kongresa jučer poručio da ideologija radikala ostaje nepromijenjena te zanijekao da je počinio zločin progona hrtkovačkih Hrvata.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 52
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag