News

Komentari 174

Snimali vjeroučitelja na satu: Škola ipak neće kazniti učenike

Snimali vjeroučitelja na satu: Škola ipak neće kazniti učenike

Učenici Osnovne škole Matija Gubec u Zagrebu koji su snimili sat vjeronauka, zbog kojeg je vjeroučitelj Krešimir Bagarić dobio otkaz, neće biti sankcionirani, rekla je ravnateljica

Učenici Osnovne škole Matija Gubec u Zagrebu koji su snimili sat vjeronauka, zbog kojeg je vjeroučitelj Krešimir Bagarić dobio otkaz, neće biti sankcionirani, rekla je ravnateljica škole Ljiljana Klinger za Večernji list.

Vjeroučitelj se zbog govora mržnje na satu nije ispričao.

- Dosad na njega nije bilo pritužbi - dodala je ravnateljica.      

Podsjetimo, Bagarić je tjedan dana proveo u pritvoru  kako ne bi ometao istragu u kojoj ga se tereti za javno pozivanje na nasilje i mržnju. 

On je 29. studenog na satu vjeronauka učenicima osmog razreda pričao da bi trebalo ubiti dvojicu bivših predsjednika, Stjepana Mesića i Ivu Josipovića te bivšu ministricu vanjskih poslova Vesnu Pusić, veličao ratnog zločinca Ratka Mladića i pogrdno govorio o Srbima i Muslimanima.

Postupak protiv njega pokrenut je nakon što je  portal Index objavio snimku sa sata.

Indexu je dostavljena i prepiska rasprave učenika o Bagarićevu ispadu. O tome su razgovarali u grupi na WhatsAppu.

Djevojčicu su drugi učenici napali jer je osudila postupanje vjeroučitelja. Jedan je učenik napisao da bi svjedočio u Bagarićevu korist da je bio u prilici, dodavši da je to bio njegov prvi eksces. Učenica je rekla da je Bagarić to i prije činio, a ostali sudionici razgovora su je potom optužili da je ona snimila Bagarića i poslala snimku.

- Daaaaaaaa, daaaaaaa, ja sam snimala. Ja sam kriva. Skužili ste me. Idem se ubit. Aj bok. - napisala je, a drugi su joj na to poručili da će je nabiti na kolac.

Učenici su potom govorili da im nitko ništa ne može jer su maloljetni. Policija je slučaj povjerila Odjelu maloljetničke delikvencije koji je i zadužen za kriminalitet maloljetnih osoba.

Ministrica obrazovanja Blaženka Divjak najavila je da će školi na raspolaganje stavitikrizni tim za psihološku podršku zbog ozbiljnosti situacije.

Najčitaniji članci