Obavijesti

News

Komentari 65

Špek-banda krade kobasice i kulene: 'Još smo na cesti našli bunceke koji su lopovima ispali'

Špek-banda krade kobasice i kulene: 'Još smo na cesti našli bunceke koji su lopovima ispali'

Baš sam bila pustila dva dima na meso. Onda mi je kći ispričala da su nestale sve salame, a kulene da nije dirao. Nisam mogla povjerovati, ispričala nam je jedna od žrtava

Došao je po noći 11. prosinca. Provalio je i ukrao mi 35 kobasica iz pušnice. Čula sam da su ga sad konačno uhitili, priča nam I. Novak (76) iz Karlovca Ludbreškog. 

Njoj je muškarac (38) ukrao suhomesnatih proizvoda u vrijednosti oko 2800 kuna, ali nasreću, policija ga je uspjela pronaći.

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu podignulo je protiv muškarca optužnicu zbog kaznenog djela teške krađe. U priopćenju stoji da je muškarac ušao u dvorište obiteljske kuće i podesnim alatom prerezao lokot na ulaznim vratima garaže, a potom i na vratima pušnice. I. Novak, koju je okrao, kaže kako ju je tog dana o krađi obavijestila kći.

U Šibeniku su pancete i pršuti osušeni i spremni za distribuciju
U Šibeniku su pancete i pršuti osušeni i spremni za distribuciju

- Baš sam bila pustila dva dima na meso. Onda mi je kći ispričala da su nestale sve salame, a kulene da nije dirao. Nisam mogla povjerovati. Gotovo da sam se onesvijestila. Mjesec dana prije toga pokopala sam muža. On se bavio sušenjem mesa od 1985. i bio je stručnjak za to. Nikad nam prije nije bilo pokradeno meso - ispričala nam je gospođa te dodala kako je lopov uzeo i lokote.

Šteta od krađa suhomesnatih proizvoda često se procjenjuje na nekoliko tisuća kuna, a takve krađe u cijeloj Hrvatskoj i nisu baš toliko rijetke.

Žrtva “špek-bande” bila je i 77-godišnja žena iz Županca kraj Koprivnice.

- Meso je bilo u sušnici. Otišla sam u bolnicu, a kći je sa sinom i suprugom došla iz Zagreba. Lopovi su došli po noći, a moja obitelj nije ništa čula. Ujutro su vidjeli provaljena vrata pušnice i strgan lokot. Čak su i na cesti našli nekoliko bunceka koji su bandi putem ispali - rekla nam je žena, koja kaže da je sjećanje na to uvijek potrese.

Đuro je postao slanina od čak 195 kila: Svi su se htjeli slikati
Đuro je postao slanina od čak 195 kila: Svi su se htjeli slikati

- U pušnici je bilo 40-ak komada mesa, kobasica... Obradili smo dvije svinje. To je bila naša hrana - dodaje. 

Počinitelja te krađe policija nije uspjela pronaći.  A u istome mjestu lopovi su “opustošili” i pušnicu 55-godišnjeg A. K., kojem su ukrali i vino.

- Taman su kobasice i ostale mesne delicije bile drugi dan na dimu. Provalili su vrata, a u pušnici je bilo 30-ak kilograma domaćih kobasica i salama. Ušli su i u podrum, koji ne zaključavamo. Ukrali su kanistar u koji su natočili vino, a nisu ni do kraja zatvorili bačvu od inoksa, pa je iscurilo 40-ak litara - priča nam muškarac. 

Na nesreću, ni taj član špek-bande nije priveden pravdi.