Obavijesti

News

Komentari 22

Splićanina nestalog u Madridu traže pored stadiona Reala. Tamo je zadnji put viđen...

Splićanina nestalog u Madridu traže pored stadiona Reala. Tamo je zadnji put viđen...

Posljednji put je viđen 30.studenog. Nakon što iduća dva dana nije dolazio na posao, ženska osoba iz Ericssona u Madridu javila je da ga nema, rekla je glasnogovornica španjolske policije

VIDEO

Španjolska policija nastavila je u subotu potragu za hrvatskim državljaninom Mavrom Božičevićem (27), posljednji put viđenim prije dvanaest dana u Madridu. Prije dojave o nestanku nalazio se u sjevernoj četvrti Chamartín, gdje se nalaze željeznički kolodvor, stadion Real Madrida te neboderi banaka.

"Zasad nema novosti", rekla je u subotu Suzana Stefanović, obiteljska prijateljica i glazbenica u Madridu. Ona je u Španjolskoj apelirala stanovnike na pomoć.

"Mavro je sin mog prijatelja iz djetinjstva te o njemu nemamo vijesti od popodneva 30. studenog. Policija ga traži no molim vas za maksimalno dijeljenje ovog oglasa. Bilo koja informacija može biti korisna. Od srca ću vam biti zahvalna", napisala je Stefanović u poruci koja se širi društvenim mrežama u Španjolskoj. Ondje je ostavila i kontakt.

Splićanin otišao raditi u Madrid, već 11 dana nema mu ni traga
Splićanin otišao raditi u Madrid, već 11 dana nema mu ni traga

Mavro, rođen u Splitu, radio je u Hrvatskoj za kompaniju Ericsson Nikola Tesla. Na njegovom Facebook profilu je 26. listopada napisano "Preseljen u Madrid" te objavljena fotografija glavnog grada Španjolske. Mjesec dana kasnije nestao je. Već je bio počeo raditi u madridskoj podružnici Ericssona.

Intenzivno ga traže

"Posljednji put je viđen 30.studenog. Nakon što iduća dva dana nije dolazio na posao, ženska osoba iz Ericssona u Madridu javila je da ga nema", rekla je glasnogovornica španjolske policije u petak dodavši kako taje istraga.

U oglasu kojeg je objavila Stefanović navedena je madridska četvrt Chamartín. Riječ je četvrti koja nije problematična, a do nje se iz centra dolazi dugom cestom Paseo de la Castellana. U toj sjevernoj četvrti nalaze se stakleni neboderi banaka i drugih poslovnih objekata, a također i stadion nogometnog kluba Real Madrid. Ondje je i jedan od dvaju najvažnijih željezničkih kolodvora u Madridu.

Zaposlenici madridske podružnice Ericcsona radili su od doma zbog pandemije koronavirusa, rekao je u petak jedan od Mavrinih španjolskih kolega. Dodao je kako ih je menadžer u četvrtak obavijestio o Mavrinom nestanku, deset dana nakon što je zabilježen u nacionalnoj evidenciji nestalih.

Policija je u subotu ujutro preko Twittera pozvala stanovnike da im jave ako su ga vidjeli. Ondje je spomenut Aspergerov sindrom. "To je greška policije, sada će to ispraviti", rekla je obiteljska prijateljica Stefanović.

Dan ranije je zvala policiju da isprave netočne informacije iz oglasa. Policija je bila objavila da Mavro ima smeđe oči umjesto plave, što se jasno vidjelo iz fotografije, te da je visok 175 cm umjesto 182 cm. Glasnogovornica policije nije se javljala na telefon u subotu.

Splićanin nestao u Madridu, traži ga cijeli tim istražitelja: 'Radili smo skupa, šokiran sam'
Splićanin nestao u Madridu, traži ga cijeli tim istražitelja: 'Radili smo skupa, šokiran sam'

U Španjolskoj, zemlji s 47 milijuna stanovnika, prošle godine je bilo prijavljeno 26.356 nestanaka osoba, podatak je španjolskog Nacionalnog centra za nestale osobe. Od tog broja policija još uvijek traga za 2.451 osobom.

Španjolska policija poručila je da neće odustati sve dok ne razriješi slučaj.

"Istrage su uvijek otvorene sve dok se potpuno ne otkrije što se dogodilo. Stoga nema zakonskog roka u kojem bi završila policijska istraga", navedeno je na internetskoj stranici Nacionalnog centra za nestale osobe.

Najbolji od najboljih

Podsjetimo, Mavro je prije osam godina proglašen najboljim maturantom u Hrvatskoj. Završio je splitski MIOC, III. gimnaziju, koja slovi za jednu od težih škola u državi.

S najvišim postotkom točnosti riješio je višu razinu ispita iz matematike i fizike te tako osvojio dva prva mjesta na državnoj maturi, a odlične ocjene imao je i iz ostalih predmeta. Kao student računarstva FESB-a započeo je praksu u Ericssonu. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 22
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a