News

Komentari 1

Splitski vodovod: 'Vodu više ne treba kuhati prije konzumacije'

Splitski vodovod: 'Vodu više ne treba kuhati prije konzumacije'

Laboratorij za pitke vode tvrtke Vodovod i kanalizacija Split potvrdio je kako je voda sada u redu za piće. Zamućenje vode trajalo je od 5. travnja. Ipak, vodu je potrebno prokuhati za djecu mlađu od tri godine

Splićani i ostali stanovnici šireg područja koji pitku vodu dobivaju iz rijeke Jadro od danas je više ne trebaju prokuhavati prije konzumacije.

Kako su izvijestili iz gradskog poduzeća Vodovod i kanalizacije (ViK), prema najnovijim rezultatima analize vode iz vodoopskrbnog sustava šireg područja Splita ukidaju se preporuke za prokuhavanje vode iz slavine prije korištenja za prehrambene svrhe za malu djecu do 3 godine života, starije i osobe oslabljenog imuniteta.

"Laboratorij za pitke vode tvrtke Vodovod i kanalizacija Split unutar svoje zakonske obveze svakodnevno obavlja analizu vode za piće na području cijeloga vodoopskrbnog sustava te svi najnoviji rezultati, kako mikrobioloških tako i fizikalno - kemijskih pokazatelja, odgovaraju referentnim vrijednostima, stoga se ukida preporuka prokuhavanja vode zbog mutnoće za malu djecu do 3 godine starosti) starije i imunoinsuficijentne osobe, odnosno osobe oslabljenog imuniteta", priopćeno je iz ViK- a.

Zamućenje vode je započelo 5. travnja, no mjera prokuhavanja su na snazi bila od subote, 6. travnja, dakle punih pet dana.

Najčitaniji članci