News

Komentari 68

Srušio se strop nove zgrade: 'Tamo svaki dan prolaze djeca'

Srušio se strop nove zgrade: 'Tamo svaki dan prolaze djeca'

Kako su nam rekli vatrogasci JVP Zagreb na terenu su izašli sa tri vatrogasna vozila. Policija nam je potvrdila kako su osigurali cijelu zgradu te će se sutra nastaviti sanacija. Nema ozlijeđenih

Dobili smo dojavu u 20.45 sati da se u Kuzminečkoj ulici urušio strop. Naši vatrogasci su izašli na teren, ali radilo se o stropu stambene zgrade na kojem se rade popravci. Odmah su došli i radnici, a naši vatrogasci su se vratili, rekli su nam iz JVP Zagreb. Kako su nam rekli uznemireni stanovnici zagrebačkog naselja Vrbani vidjeli su kako prolaze tri vatrogasna vozila.

- Vraćao sam se iz trgovine i čuo sirene. Doslovno je cijeli kvart odzvanjao. Otišao sam provjeriti i vidio da se radi o novoj zgradi, a krov se srušio u prolazu između vrtića i prostora koji još nema namjenu. Moja djeca inače idu tamo u vrtić pa nam nije svejedno da se ovako urušavaju nove nastambe. Djeca tamo stalno prolaze. Koliko smo vidjeli, došli su i vatrogasci i policija - rekao nam je čitatelj koji je snimio fotografije. Kako nam je potvrdila glasnogovornica policijske uprave zagrebačke, radi se o zgradi u izgradnji u kojoj je došlo do urušavanja konstrukcije. 

- Nema ozlijeđenih. Ogradili smo cijelu zgradu i sutra će se sanirati šteta - rekla nam je glasnogovornica. 

- Dežurni djelatnici Ureda za upravljanje u hitnim situacijama kontaktirali su građevinsku inspekciju koja će još večeras izaći na teren i napraviti procjenu objekta. Ukoliko građevinska inspekcija procjeni da je potrebna hitna sanacija kako djeca ne bi bila ugrožena, u dogovoru s ravnateljicom vrtića, djeca će se premjestiti po ostalim područnim objektima vrtića - priopćili su iz Ureda za upravljanje hitnim situacijama.