Obavijesti

News

Komentari 197

'Što se sekiramo, premijer će biti Pernar umjesto Plenkovića'

'Što se sekiramo, premijer će biti Pernar umjesto Plenkovića'
5

HDZ je ozbiljna stranka koja si ne dopušta iznenađenja, spremni smo za nastaviti ovaj mandat do kraja, a uvijek imamo plan A, B i C. Nas ti izbori ne bi uopće dočekali nespremnima, kaže Kuščević

VIDEO

U Banskim dvorima u srijedu u podne počeo je sastanak partnera iz vladajuće većine čiji su predstavnici u izjavama novinarima uoči sastanka ustvrdili da je ta većina stabilna.

- U ovom trenutku koalicija je stabilna i ne vidim razloga za nikakvu zabrinutost. Uostalom, ako se nešto i dogodi, pa što se sekiramo, bit će premijer gospodin Pernar, neće biti gospodin Plenković. Bit će netko drugi predsjednik Sabora i stvar riješena - ironično je pitanje o mogućnosti prijevremenih izbora prokomentirao ministar uprave i politički tajnik HDZ-a Lovro Kuščević.

Imaju li uopće većinu? 'Ako se netko razboli nema glasovanja'
Imaju li uopće većinu? 'Ako se netko razboli nema glasovanja'

Kuščević: Većina će ostati stabilna do redovnih izbora

- Mi sada imamo stabilnu većinu u Hrvatskom saboru i to je bitno da bi Vlada nastavila raditi na realizaciji svih projekata koje smo započeli i koje ćemo tek započeti. Vjerujem da će ta većina ostati stabilna do idućih redovnih izbora - poručio je Kuščević.

Ipak, HDZ je spreman za eventualne izvanredne izbore.

- HDZ je ozbiljna stranka koja si ne dopušta iznenađenja, spremni smo za nastaviti ovaj mandat do kraja, a uvijek imamo plan A, B i C. Nas ti izbori ne bi uopće dočekali nespremnima. Uvjeren sam da bismo polučili još bolji rezultat i da bismo dobili još veće povjerenje naših građana - ustvrdio je.

Na pitanje očekuje li potporu Darka Milinovića, koji je prije dva dana isključen iz HDZ-a, odgovorio je kako očekuje da će Milinović nastaviti biti župan i nastaviti dobru suradnju na razini Vlada - Ličko-senjska županija.

No, ako Milinović podnese ostavku na mjesto župana i aktivira saborski mandat Kuščević vjeruje da je on "dovoljno osviješten da bi u tom slučaju podržavao sve dobre projekte koje Vlada realizira i provodi".

Vrdoljak: HNS neće isprovocirati prijevremene izbore

Predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak ocijenio je da prijevremeni izbori sada nisu potrebni, niti će ih HNS isprovocirati.

- Želim čuti što bi novi izbori donijeli hrvatskim građanima, ako donose bolju i stabilniju Vladu onda možemo raspravljati o tome, ali danas to ne vidimo - kazao je.

'Nema govora o prijevremenim izborima, ali HDZ je spreman'
'Nema govora o prijevremenim izborima, ali HDZ je spreman'

HNS je spreman za izbore, nedavno je osnovao izborni stožer i razgovaraju o mogućim kandidatima za svaku izbornu jedinicu.

- Radimo svoj posao, ali nećemo  isprovocirati prijevremene izbore - ustvrdio je Vrdoljak.

Čelnik Reformista Radimir Čačić poručio je novinarima da pri brojenju zastupnika koji će podržavati Vladu u saboru broje krivu stranu - neka prebroje stranu koja ne podržava Vladu.

- Vlada može najnormalnije funkcionirati do izglasavanja proračuna i organskih zakona, do promjene Ustava, s kvorumom i većinom u kvorumu. Cijeli spektar zastupnika koji nisu u koaliciji, niti u projektnoj podršci kao mi, glasao je za Vladu kad je trebalo, i tako će i biti - ocijenio je Čačić. 

Izbacili Darka Milinovića, HDZ sada raspisuje izbore za Liku
Izbacili Darka Milinovića,  HDZ sada raspisuje izbore za Liku

Predsjednik HDSSB-a Branimir Glavaš kratko je poručio da je saborska većina dovoljno čvrsta, kao i prije ljetnog raspusta.

Hrg: Naravno da neće biti glasanja ako se netko razboli

Zastupnik HDS-a Branko Hrg rekao je kako bi bilo dobro "podebljati parlamentarnu većinu", no nije želio spekulirati s kime bi se to moglo dogoditi.

- Gospodin Milinović je još uvijek župan, vidjet ćemo što će biti s njim. Nema glasanja svaki dan - kazao je Hrg novinarima.

Složio se s najavom predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića, koji je rekao da "neće biti glasanja ako se netko razboli".

- Pa naravno, u čemu je problem - upitao je Hrg.

Zastupnik SDSS-a Boris Milošević pitijski je pak poručio da će "izbori biti, a kada će biti to ćemo vidjeti".

Na pitanje implicira li time da će većina pasti, Milošević je odgovorio kako "ne implicira ništa, već samo želi reći da će izbori biti možda sutra, a možda za dvije godine".

Bačić: Koalicijski partneri podržavaju Vladu

Predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić izjavio je u srijedu da je parlamentarna većina stabilna i da koalicijski partneri podržavaju Vladu, dodajući kako oporbene stranke koje zazivaju prijevremene izbore "mole Boga da do izbora ne dođe jer je jedino HDZ spreman za njih".

"Većina je stabilna, koalicijski partneri su se izjasnili da podržavaju Vladu i da uopće nema spora po pitanju većine", rekao je Bačić koji je ranije izišao sa sastanka partnera iz vladajuće većine u Banskim dvorima.

Nije želio komentirati izjavu predsjednika Hrvatskog sabora Gordan Jandrokovića, koji je rekao da "ako se netko razboli neće biti glasovanja u Saboru".

"Neću odgovarati na hipotetsko pitanje što će biti ako bude, ako se netko razboli. Vladajuća većina ima 77 ruku u ovome trenutku i već nekoliko mjeseci s tolikim brojem zastupnika nikada nije bilo problema s kvorumom, a neće biti niti u buduće", poručio je.

Ustvrdio je kako HDZ ne bježi od izbora, ali su sigurni da su Vlada i vladajuća većina stabilni.

"Naše oporbene stranke koje zazivaju prijevremene izbore, mislim da mole Boga da do izbora ne dođe jer je jedino HDZ spreman za te izbore. Mi od izbora ne bježimo, ali smo sigurni da je Vlada stabilna i da je vladajuća većina stabilna i nema problema za funkcioniranje  većine", kaže Bačić, koji je uvjeren da će imati dovoljno ruku u Saboru kada god bude glasovanja.

Bačić je novinarima rekao da je na sastanku koalicijskih partnera bilo riječi o nastavku zasjedanja Sabora, mirovinskoj i poreznoj reformi te Uljaniku.

"Premijer je upoznao sve naše koalicijske partnere s trenutnim stanjem u Vladi i radom Vlade. Bila je to uobičajena sjednica vladajuće većine i priprema za sjednicu Sabora", rekao je.

Kazao je da nisu raspravljali o izručenju Ivice Todorića. "To je situacija u rukama hrvatskog pravosuđa i mi u to ne ulazimo", dodao je Bačić.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 197
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

UŽIVO Šest Rafalea stiže danas u Hrvatsku, evo gdje će ući u zračni prostor: 'Čut ćete ih'
SVE JE SPREMNO

UŽIVO Šest Rafalea stiže danas u Hrvatsku, evo gdje će ući u zračni prostor: 'Čut ćete ih'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske
Policajci priveli krivog čovjeka u Zagrebu i polomili ga: ‘Sram me. Nismo ni znali da je slijep'
SUSJEDI SU ZGROŽENI

Policajci priveli krivog čovjeka u Zagrebu i polomili ga: ‘Sram me. Nismo ni znali da je slijep'

Nisam imao bijeli štap jer taj teren dobro poznajem. Sestrična im je vikala moje ime i da sam slijep te da imam člansku iskaznicu Saveza slijepih, rekao je Stevan Jambrešić na sudu