Obavijesti

News

Komentari 10

'Umirala mi je na rukama. Nije ju ubio namjerno, volio ju je!'

'Umirala mi je na rukama. Nije ju ubio namjerno, volio ju je!'
1

Bruno Bajrić je koncem 2017. godine osuđen na deset godina zatvora zbog zločina, ubojstva s neizravnom namjerom. Međutim, Vrhovni sud je već u ožujku prošle godine

VIDEO

Iznošenjem obrane na Županijskom sudu u Splitu u ponedjeljak, završeno je ponovljeno suđenje Bruni Bajriću (25) za ubojstvo svoje 22- godišnje djevojke Anice Ćurić u studenom 2016. godine, piše Slobodna Dalmacija

Kako je jedan sudac porotnik ispao iz vijeća, sudac Vladimir Živaljić bio je prisiljen potražiti zamjenu pa je suđenje moralo početi od početka. Prvo su svjedočili roditelji optuženog, Nikola i Nina Bajrić.

Podsjetimo, Bajrić je krajem 2017. godine osuđen na deset godina zatvora zbog zločina, ubojstva s neizravnom namjerom. Međutim, Vrhovni sud je već u ožujku prošle godine ukinuo presudu Županijskog suda u Splitu, pustio mladića iz pritvora te vratio slučaj u ponovljeni postupak, pred drugim vijećem. Teza obrane je kako je do smrti djevojke došlo nesretnim slučajem.

Otac optuženog za ubojstvo: Anica mi je umirala na rukama
Otac optuženog za ubojstvo: Anica mi je umirala na rukama

Otac optuženog, Nikola Bajrić ponovio je sve što je rekao u saslušanju na prvom suđenju. Izjaviio je da mu je sin došao nakon što se dogodila tragedija i rekao da je ušao spremiti pištolj i da ne zna kako je opalio. 

- To dijete je umiralo na mojim rukama, sigurno je nije namjerno ubio, volio ju je i stalno su bili zajedno - tvrdi Bajrićev otac. Zatim je svjedočila je majka optuženog Nina Bajrić koja je kazala kako je njen sin volio Anicu te da je ona, kad su njih dvije razgovarale, znala govoriti o planovima, spominjala je djecu i obitelj.

- Anicu sam jako voljela, ne mogu vam opisati kako mi je teško i koju bol osjećam i zbog nje i zbog svog sina - plačući je rekla Nina Bajrić.

Dobio je 10 godina za ubojstvo cure, sada ga pustili iz zatvora
Dobio je 10 godina za ubojstvo cure, sada ga pustili iz zatvora

Bruno Bajrić na suđenju je ponovio da između njega i Anice nije bilo nikakve svađe i da je na dan tragedije čistio pištolj koji mu je prijatelj ostavio na čuvanje. 

Na ponovljenom suđenju sudac je pustio audiosnimku obrane i iskaza optuženog s prvog suđenja.

- Ne znam kako se to dogodilo, kako je došlo do opaljenja, bio sam apsolutno siguran da u pištolju nema metka i da nikako ne može opaliti. Samog tog trenutka opaljenja se ne sjećam, ne znam ni gdje sam stajao, ni što se dogodilo, ni jesam li ga nakon opaljenja ispustio ili bacio. Znam da sam uzeo pištolj s kreveta i htio sam ga spremiti. Nikad prije nisam pucao iz njega, bio sam uvjeren da u njemu nema streljiva - kazao je Bajrić na prvom suđenju.

- Tko je povukao obarač? - pitao je direktno sudac.

- Ja, ali se toga ne sjećam - odgovorio je Bajrić.

- Kako je došlo do natezanja udarne igle? Postoji li mogućnost da je 'kokot' bio nategnut cijeli dan? - slijedilo je novo pitanje.

- Možda je to jedino Anica mogla napraviti dok sam ja bio pod tušem, ali time nikako ne želim umanjiti svoju odgovornost za ovo što se dogodilo - odgovorio je.

Osuđen na 10 godina zatvora: 'Slučajno sam ubio svoju curu'
Osuđen na 10 godina zatvora: 'Slučajno sam ubio svoju curu'

- Kako to da je cijev bila okrenuta prema njoj dok je bila u nižem položaju ako ste samo htjeli spremiti pištolj? Jeste li vidjeli da je igla nategnuta? Koliko ste dugo bili na obuci za tjelohranitelja u Poljskoj? I čime se danas bavite? - pitao je sudac.

- Ne znam, ne znam... U Poljskoj sam se obučavao na sasvim drugom pištolju na kojem se ne vidi kad je udarna igla zategnuta, samo smo dva dana radili s pištoljem tijekom obuke. Trenutno profesionalno radim u gradu Chathamu u Velikoj Britaniji kao socijalni radnik u jednom humanitarnoj organizaciji koja se bavi rehabilitacijom ovisnika i pomoći beskućnicima - kazao je Bajrić.

Izricanje presude očekuje se u utorak u 9.30 sati. 
 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.