Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Sud je spasio petero djece od 'roditelja iz pakla': Tukli ih...

Otac i majka djeci nisu osiguravali ni najosnovnije potrepštine pa su maleni često bili gladni, neprikladno odjeveni, higijenski zapušteni, a nisu ih vodili ni liječniku. Tukli su ih, zanemarivali...

Foto: Dreamstime
38 komentara

Otac i majka nepravomoćno su osuđeni na uvjetne kazne, jer su pet godina grubo zanemarivali petero djece o kojima su trebali brinuti dok su živjeli u izvanbračnoj zajednici. Općinski sud u Bjelovaru za svako dijete osudio ih je na po tri mjeseca zatvora, no 'roditeljima iz pakla' zatvorska kazna zamijenjena je za uvjetnu. Majka je osuđena na godinu dana zatvora, a očuh na jedinstvenu kaznu zatvora od deset mjeseci, no u zatvor neće ići ako u dvije godine ne počine novo kazneno djelo, piše Glas Slavonije.

Neimenovani muškarac i žena osuđeni su jer su u razdoblju od 15. lipnja 2008. do 6. prosinca 2013. kao majka i očuh djeteta te kao roditelji još četvero djece svojim svjesnim ponašanjem i zanemarivanjem ugrozili i nepovoljno utjecali na psihofizički i socijalni razvoj te zdravlje, odgoj i obrazovanje djece.

ODLAZE I U KLADIONICE Mladi u Hrvatskoj iskuse seks prije 14., piju i puše marihuanu

Par se pred djecom gotovo svakodnevno svađao i tukao, zbog čega su vođeni i prekršajni postupci. Uz to, tukli su i djecu udarajući ih rukama po raznim dijelovima tijela, a nisu vodili brigu ni o njihovom zdravlju jer ih nisu vodili na redovite liječničke preglede i cijepljenja.

Zanemarivali su i njihovo školovanje pa tako nisu dolazili na roditeljske sastanke i informcije, a nisu im pomagali ni u svladavanju gradiva.

NEPRAVOMOĆNO GA OSUDILI Predator mjesecima zlostavljao curicu s posebnim potrebama

Nisu čak brinuli ni o osnovnim potrepštinama za djecu pa su tako maleni često bili gladni, neadekvatno odjeveni i higijenski zapušteni.

Ni nakon što su raskinuli svoju izvanbračnu zajednicu nisu ništa više brinuli o djeci. Ona ni na koji način nije vodila brigu o osnovnim životnim potrebama i odgoju troje djece koja su ostala živjeti s drugooptuženim, dok je on gotovo svakodnevno bio pijan, pa nije vodio brigu ni o dvoje djece koja su ostali živjeti s ženom, a ni o troje djece s kojima je ostao u zajedničkom kućanstvu.

despair rape victim waiting for help, Stop sexual harassment and STRIC IZ PAKLA Prijetio svojoj nećakinji (13) ubojstvom brata, pa je silovao

Zbog svih navedenih propusta nadležni centri za socijalnu skrb djecu su spasili tako što su ih smjestili u udomiteljske obitelji.

Možda vas zanima i ovo:
Message