Obavijesti

News

Komentari 37

Elegantne i dotjerane: Supruge premijera blistale na susretu

Elegantne i dotjerane: Supruge premijera blistale na susretu
12

Andrej Plenković je kineskom premijeru poklonio skupocjeni Rimčev bicikl Greyp, a od njega dobio košarkašku loptu i dres. Na zajedničkoj večeri u utorak navečer, Plenkovićeva supruga Ana je zablistala

VIDEO

Bilo je utorak, tek nešto iza 19:30 sati. Avion u kojem je bio kineski premijer Li Keqiang i Cheng Hing, supruga mu, slijetao je na aerodromsku pistu. Kada su se vrata aviona otvorila, kineskog državnika dočekao je premijer Andrej Plenković i njegova supruga Ana.

Bračni parovi na čelu dviju država srdačno su se pozdravili. Supruga kineskog premijera odmah je djeci u narodnim nošnjama podijelila darove - plišane pande.

Nakon susreta u zagrebačkoj zračnoj luci gdje je za kineskog premijera i njegovu ženu postavljen i glamurozni crveni tepih, dva su bračna para otišla na večeru u restoran Dubravkin put u centru Zagreba.

Što su jeli premijeri: Paštetu od prepelice, teleći file, štrukle
Što su jeli premijeri: Paštetu od prepelice, teleći file, štrukle

Iako je fokus ovog susreta prvenstveno bio usmjeren na premijere Hrvatske i Kine, poglede su ipak odvlačile njihove dotjerane supruge. Tim više što se supruga premijera Plenkovića rijetko može vidjeti u javnosti. Premijer svoj privatni život vješto skriva, kao zmija noge. Tako se Ana u javnosti prvi puta pojavila prije dvije godine kada se, zajedno sa suprugom, susrela s Papom u Vatikanu. Tada je odjenula kreaciju domaće modne kuće Nebo. Godinu i pol nakon tog susreta, javnost je konačno dočekala i drugo pojavljivanje Plenkovićeve Ane. Ovaj put igrala je na sigurno i ponovno izabrala odjenuti robu modne kuće Nebo. Zablistala je u elegantnoj crno bijeloj kombinaciji. Odjenula je crnu haljinu i bijeli kaput i sve upotpunila crnim štiklama. S druge strane, Cheng je u Hrvatsku stigla u elegantnom plavom sakou i suknji, takozvanom kostimiću te crnim cipelama na petu.

- S obzirom na vremenske uvjete, obje su se jako lijepo odjenule. Anu nažalost rijetko viđamo u javnosti. Bilo bi nam iznimno drago da to češće čini. Njena kombinacija je jako lijepa i elegantna. To što je ponovno odabrala modnu kuću Nebo ne znači ništa. Njihova kvalitetna roba baš u ovim klasičnim kombinacijama najbolje dolazi do izražaja - kaže nam hrvatska dizajnerica Matija Vuica.

'Uživao sam u hrani. Kinezi su navijali da Hrvati budu prvaci'
'Uživao sam u hrani. Kinezi su navijali da Hrvati budu prvaci'

Vjeruje kako bi supruge premijera sigurno odabrale neke druge, možda jarkije boje da je topliji ili ljetni dan. Odjevnu kombinaciju Cheng, supruge kineskog premijera, smatra iznimno primjerenom.

- Mogu primijetiti da je njezin materijal nešto malo mekši, vjerojatno zbog leta i dužeg sjedenja. Dužina suknje i zakopčanost su itekako primjereni prilici - smatra Vuica. Za obje supruge premijera smatra da su se lijepo odjenule.

- Uspješno, primjereno, odabir boja odličan, pogotovo kod Ane. Nije išla u tamne boje, što je očito i pogodila s obzirom da je Cheng došla u plavome - zaključuje Vuica. Slično misli i Milada Privora, nekadašnja šefica protokola predsjednika Stjepana Mesića koja ističe kako nije neobično da se žene premijera ili predsjednika rijetko pojavljuju u javnosti.

Plenković na dar dobio loptu, a on poklonio bicikl Mate Rimca
Plenković na dar dobio loptu, a on poklonio bicikl Mate Rimca

- Kada se za to pojavi potreba, supruge su uključene u službene posjete. Kada gost dolazi sa suprugom, to zahtijeva da ih dočeka i supruga domaćina. Kineski premijer došao je sa suprugom, pa se tom prilikom pojavila i Ana Maslać Plenković. Svetom ocu, također se ide u obiteljskom sastavu, pa nije neobično da se Ana, tada prvi puta, pridružila, suprugu, premijeru Plenkoviću - kaže Privora. Dodaje da je njena i nepogrešiva elegantna crno-bijela kombinacija bila vrlo primjerena situaciji.

Nakon svečanog dočeka i zajedničke večere s hrvatskim kolegom, kineski premijer Li u srijedu ujutro prvo je posjetio Vladu RH. Tamo je s premijerom Plenkovićem razmijenio darove. Kinesko izaslanstvo poklonilo je Plenkoviću košarkašku loptu i dres jer je inače veliki ljubitelj tog sporta, a uz to je dobio i sliku. Kineski premijer je za uspomenu iz Vlade dobio električni bicikl Greyp Mate Rimca i loptu s potpisima hrvatskih nogometnih reprezentativaca koji su igrali na Svjetskom prvenstvu.

Nakon toga su posjetili Sabor i Klovićve dvore pa se dobro pogostili ručkom u hotelu Esplanade. Jeli su paštetu od prepelice u marmeladi od rajčice, teleći file u umaku od gorušćice i štrukle, pa otišli u Ured predsjednice. Iduća dva dana će provesti u Dubrovniku. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 37
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa