![Sve je spremno za ovogodišnju najveću regionalnu izložbu vina](https://img.24sata.hr/ackZkfnqgiV1s4dNrAhW2bp0JLE=/414x267/smart/media/images/2022-18/pxl-110219-23540852_OvAZggU.jpg)
Na 3.500 četvornih metara izlagati više od 110 izlagača, od čega 80 vinara
News
Komentari 0Na 3.500 četvornih metara izlagati više od 110 izlagača, od čega 80 vinara
Sve je spremo za 28. Vinistru, a najveća i najstarija regionalna izložba vina od 6. do 8. svibnja vraća se u porečku dvoranu Žatika na radost istarskih vinara gdje će na 3.500 četvornih metara izlagati više od 110 izlagača, od čega 80 vinara, najavili su u ponedjeljak organizatori izložbe.
Predstavljanje europskog projekta "The Malvasia Myth" i "Masterclass" s vinima iz projekta, vođena degustacija svjetskih malvazija, Chardonnay expression in Istria, pjenušci od autohtonih kvarnerskih sorti, finger food Plave Lagune u pop-up vinoteci, tek su mali dio bogatog stručnog programa koji posjetitelje od petka očekuje u Poreču.
Organizatori potvrđuju kako interes izlagača nikad nije bio veći te kako nakon dvije pandemijske godine svi su se zaželjeli druženja s poslovnim partnerima i vinoljupcima.
"Na ovogodišnjem izdanju Vinistre sudjelovati će i međunarodni partneri na projektu „The Malvasia Myth“ čiji je cilj valoriziranje i brendiranje svih vina koja se danas nazivaju imenom Malvazija, odnosno promocija njihovih područja i proizvođača" - najavio je direktor udruge vinogradara i vinara Istre Ivan Marić dodavši kako će LAG "Središnja Istra" kao partner na ovom projektu u suradnji s Udrugom Vinistra ugostiti predstavnike partnera iz Grčke i Italije te ih upoznati s područjem, specifičnostima, razvojem i značajem malvazija u Istarskoj županiji.
Partneri će ujedno na zajedničkom štandu na Vinistri predstaviti svoja vina te će tako posjetitelji moći kušati malvazije iz Grčke i Italije, ali i ostalih područja koja se diče proizvodnjom ove vinske sorte. Po prvi put biti će postavljen i štand posvećen ocjenjivanju Svijet malvazija gdje će se upravo na tom punktu moći kušati malvazije iz deset zemalja uz vođene degustacije sommeliera u suradnji sa Hrvatskim sommelier klubom.