News

Komentari 13

Svjedok makljaže na A1: Čuli su se pucnjevi, u busu je nastala panika. Huligani su bili posvuda

Svjedok makljaže na A1: Čuli su se pucnjevi, u busu je nastala panika. Huligani su bili posvuda

Kad se zapucalo nastao je nemir u autobusu jer nismo mogli razaznati odakle se puca. Pucaju li huligani ili policajci, govori nam čitatelj koji je svjedočio užasu koji je nastao nakon utakmice Hajduka i Dinama

Ostali smo u autobusu tamo na samome izlazu iz grada i vidjeli da je cesta blokirana. Nismo mogli uopće proći naprijed niti se ikako pomaknuti. U jednom su trenutku počeli paliti baklje i sve se zacrvenjelo. Nastala je ogromna panika jer je bilo jako puno huligana oko autobusa i s lijeve i desne strane. Ljudi su se uznemirili, bilo je vriske, nismo znali što se događa. Vozač je pokušao smiriti situaciju, prepričava nam čitatelj koji je autobusom zapeo u koloni na autocesti A1 između Zagreba i Karlovca u trenutku nereda.

POGLEDAJTE VIDEO:

Nakon utakmice Hajduka i Dinama u Zagrebu, na autocesti su nastali veliki neredi nakon što su se navijači Torcide sukobili s policajcima. Zagrebačka policija objavila je kako je više od 1000 torcidaša namjerno stalo na autocesti i zaustavilo promet, a potom su napali policajce bocama, palicama i aparatima za gašenje požara.

Policija je zapucala, dvoje navijača je propucano, izvan su životne opasnosti.

POGLEDAJTE VIDEO:

- Kaos i nered prebacili su se preko puta ceste. Tad su već krenule jače stvari, bilo je puno dima oko nas i oko busa, vjetar je sve nosio u našem smjeru. Bilo je i dimnih bombi i dima od baklji. Vidjelo se njih možda stotinjak kao ide i trči prema jednoj strani gdje je bila policija. Bilo je tek desetak policajaca tada koji su se cijelo vrijeme s njima lomili tu, zapravo nisu ni mogli napraviti puno toga. U jednom trenutku čuli su se pucnjevi upozorenja, jedno dva puta su pucali da ih se upozori. Torcida se onda počela povlačiti jer su shvatili to ozbiljnije, ali ubrzo nakon toga su opet krenule baklje i kamenje prema policiji i tako u više navrata. Nakon toga je sve eskaliralo jer je došlo još više policije - kaže čitatelj dodajući da su huligani počeli bježati na sve strane kada je stiglo još pojačanja.

Zagrebačka policija objavila je kako su trojica policajaca pucala, dvojica u zrak, a jedan je pucao 11 puta u betonsku podlogu. Jednog napadača metak je pogodio u potkoljenicu, a drugog u trup. U neredima je ozlijeđeno 20 policajaca.

- Kad se zapucalo nastao je nemir u autobusu jer nismo mogli razaznati odakle se puca. Pucaju li huligani ili policajci. Ne znaš u tom trenutku što možeš očekivati i s koje strane netko puca, a ne možeš se nigdje pomaknuti. Huligana je bilo sa svih strana i tukli su se s policijom. Izgledalo je baš kaotično, a policija se tek kasnije uspjela probiti do nas - govori nam čitatelj.

Autocesta je bila zatvorena preko 10 sati.

 

Najčitaniji članci