Obavijesti

News

Komentari 77

Koronavirus: 'Temperatura raste, ali nije me strah. Više se brinem za brata'

'Temperatura raste, ali  nije me strah. Više se brinem za brata'
6

I dok je brat od mladića koji nam je ispričao svoju ispovijest, trenutno u Klinici za infektivne bolesti dr. Fran Mihaljević jer je pozitivan na korona virus, druga dvojica mladića smještena su u Tomislavov dom na Sljemenu

VIDEO

Zovu nas u devet ujutro kad je prvo mjerenje temperature. Onda nam ubrzo ostave i doručak pred vratima, a svaki put kad otvaramo vrata moramo na sebi imati zaštitnu masku i rukavice kako bi sve bilo sterilno, priča nam jedan od trojice mladića koji su nedavno 'završili' u karanteni u automobilu jer nisu imali gdje biti.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Pokretanje videa...

Radić i Šenoa 01:03

Nakon što su se vratili sa skijaške sezone u austrijskom gradu Flachau, mladići su shvatili da su bili u izravnom kontaktu sa osobom koja se zarazila virusom, zbog čega su trebali u samoizolaciju. Ipak zbog propusta službi, ubrzo su završili na 'cesti' pa su tako automobil pretvorili u karantenu. Doma nisu mogli otići jer su im roditelji kronični bolesnici, a smještaj nisu mogli pronaći. 

I dok je brat od mladića koji nam je ispričao svoju ispovijest, trenutno u Klinici za infektivne bolesti dr. Fran Mihaljević jer je pozitivan na korona virus, druga dvojica mladića smještena su u Tomislavov dom na Sljemenu. Unatoč tome što su im dva testa do sada bila negativna, mladići su počeli razvijati simptome, no trenutno se o njima brine osoblje s kojima komuniciraju telefonskim putem.

 

- Mi smo u sobama izolirani od svega. Nemamo nikakav kontakt s nikim i razgovaramo preko mobitela. Zovu nas i kad ostavljaju hranu ispred vrata. Za doručak dobijemo čaj ili kavu, vodu i kruh s nekakvim namazom, šunku, sir... Klopa je stvarno korektna - priča nam mladić kojem će sljedeća dva tjedna biti soba u Tomislavovom domu zamijeniti pravi dom. 

Tako im više puta dnevno stižu pozivi recepcionerke koja ih spaja s medicinskim osobljem, a posebno je bitno mjeriti temperaturu više puta dnevno kako bi se pratilo ima li simptoma korona virusa. 

- U srijedu mi je skočila temperatura na 37,4 tako da mi je sad češće mjere. Često zovu, pitaju imamo li sve, treba li nam što. Stvarno su svi susretljivi i ljubazni - govori mladić koji je zajedno s prijateljem trenutno jedini stanovnik Tomislavovog doma. Za svoje zdravlje ne brine, sad je u sigurnim rukama. 

- Ja sam osobno dobro, nije me strah za sebe. Dobro, možda malo, ali minimalno. Više se brinem za brata koji je pozitivan na virus i mamu kojoj je zdravlje ugroženo - priča Zagrepčanin te dodaje kako mu nije dosadno jer vrijeme provodi razgovarajući s prijateljima koji stalno zovu i provjeravaju je li sve u redu. 

- Zvali su me i iz ministarstva, policije, svaki dan netko nazove. Pitaju jesmo li dobro, brinu li se o nama - dodaje te se posebno zahvaljuje nadležnom epidemiologu koja im je također puno pomogla. Unatoč tome što im se može čuti umor u glasu, ova dvojica mladića naglašavaju koliko je bitna samodisciplina kako se virus ne bi masovno širio i prenosio na druge. 

Zagrepčani u karanteni u autu: 'Nismo htjeli ugroziti roditelje'
Zagrepčani u karanteni u autu: 'Nismo htjeli ugroziti roditelje'

- Ako se ne osjećate dobro nemojte se kretati u društvu. Ostanite doma jer u opasnost dovodite druge. Možda vama neće ništa biti, ali starijima od vas i onima lošeg zdravstvenog stanja, možda hoće. Bitno je da pazimo jedni na druge dok se ova cijela situacija ne smiri - zaključuju dečki. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 77
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...
PRISILNO IH PRIVELI

Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...

Pijane žene odbile su zapovijed policajaca da prestanu sa razbijanjem te je jedna policajca uhvatila za košulju te ga počela udarati po tijelu nastojeći ga izbaciti iz objekta kada je ušao
Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)