News

Komentari 270

Test na covid kod liječnice bio je negativan, a u bolnici pozitivan: 'Užasnula me ova tragedija...'

Test na covid kod liječnice bio je negativan, a u bolnici pozitivan: 'Užasnula me ova tragedija...'

Liječnici su donijeli odluku prema njezinu zahtjevu da je porode dva mjeseca prije termina. Beba je zdrava, u inkubatoru je i dobro napreduje

Užasnuta sam ovom tragedijom. Gospođa Natalija bila je moja pacijentica, ispričala nam je dr. Vesna Lozančić, liječnica iz Ambulante Cestica kraj Varaždina te liječnica Natalije Borak (32), trudnice koja je preminula u utorak od Covid-19.

Dr. Lozančić ističe kako je Natalija bila kod nje na pregledu prije malo više od tjedan dana.

POGLEDAJTE VIDEO Rodila i preminula, bila je zaražena covidom

- Došla je u utorak, 27. travnja, i žalila se na grlo. Vidjela sam da joj je ždrijelo upaljeno i prepisala terapiju antibiotikom. Poslušala sam joj pluća, koja su bila bez nekih znakova bolesti, i pitala ju je li imala kakvih kontakata s osobama koje imaju respiratornih problema, kao i s onima koje boluju od korona virusa. Gospođa mi je odgovorila da se zbog trudnoće čuva - dodala je liječnica. 

Natalija je nakon toga otišla kući i ponovno došla u ponedjeljak, 3. svibnja, žaleći se na iste simptome.

- Uradili smo brzi test na Covid-19, koji je ispao negativan, standardni pregled. Za razliku od nekoliko dana ranije, ovaj put se na plućima čulo grublje disanje. Napravili smo SPO-kisik i frekvenciju srca i poslala sam je u Opću bolnicu Varaždin - dodala je dr. Lozančić.

Kad su Natalija i njezin suprug Mario (35) došli u bolnicu, napravili su joj PCR test, koji je pokazao da je pozitivna na korona virus. Ostala je u bolnici, a suprug Mario vratio se kući, gdje ga je čekala kći (4). Nažalost, Natalija je imala upalu pluća i stanje joj se pogoršalo. Liječnici su donijeli odluku prema njezinu zahtjevu da je porode dva mjeseca prije termina.

- Sat vremena kasnije, u utorak oko jedan sat po ponoći, nazvali su me iz bolnice i kazali mi da je Natalija preminula. Gotovo sam se srušio od šoka. Nikako ne mogu shvatiti da je to gorka istina. Užasno se osjećam. Ne znam kako dalje, ali moram. Zbog ovo dvoje djece koje je ostalo iza moje drage Natalije - kroz jecaje nam je govorio Mario.

Dodao je da beba nema Covid-19 i da je u inkubatoru te da dobro napreduje. Istaknuo je i kako će Nataliju kremirati, a urnu s njenim posmrtnim ostacima položit će u grob kad svi izađu iz samoizolacije.