Obavijesti

News

Komentari 82

Tomašević: 'Nisam nasilnik, da sam to učinio, povukao bih se'

Tomašević: 'Nisam nasilnik, da sam to učinio, povukao bih se'
1

Požeško– slavonski župan o izbacivanju iz stranke kaže da je HDZ bio pod pritiskom i bilo je za očekivati da će se to dogoditi, a nada se da će se možda u stranku vratiti

VIDEO

Na Općinskom sudu u Slavonskom Brodu traje suđenje požeško– slavonskom županu Alojzu Tomaševiću za obiteljsko nasilje. Zbog toga je izbačen iz HDZ-a, a za N1 kaže 'Nisam nasilnik'.

 - Već 15 mjeseci je vrlo teško i bolno trpjeti sve što mi se dogodilo, proglašen sam i osuđen od javnosti, a ja nisam nasilan čovjek - rekao je Tomašević koji ne želi govoriti o procesu, ali tvrdi da nije kriv. 

- Što se dogodilo tog dana, znamo samo ona i ja, ali nije bilo nikakvih fizičkih aktivnosti - kaže Tomašević koji smatra da se sudi njegovom životu. 

- Mi smo 37 godina u braku, to je bila svađa - kaže i dodaje da svaka obitelj ima svađa i treba ih riješiti unutar obitelji.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Da sam to stvarno učinio, ja bih se sam povukao - kaže Tomašević i dodaje da je nastojao očuvati obitelj tijekom ovih pet mjeseci. Naime, on i supruga Mara, koja ga je optužila za zlostavljanje, imaju troje djece i osmero unučadi. 

'Djeci sam rekla da ne idem iz svoje kuće pa neka me i ubije!'
'Djeci sam rekla da ne idem iz svoje kuće pa neka me i ubije!'

- Postavit će se pitanje jesam li ja žrtva, moja djeca su najveća žrtva - kaže Tomašević.

Kazao je kako smatra da je motiv njegove supruge ljubomora, a da su je na optužbe protiv njega nagovorili ljudi koji možda imaju političke namjere. 

- Ravnateljica škole u kojoj moja supruga radi joj je govorila laži o meni, a njezin suprug je moj politički protivnik - kaže Tomašević.

Mara Tomašević tri puta je podnijela zahtjev za rastavu braka i tri puta je povukla, kao što je bila povukla i prijavu za nasilje. 

Tomašević se preselio iz njihovog zajedničkog doma i posjetio ga prije ročišta, ističe da su tada popili kavu, ali ona je nastavila s procesom. 

Župan Tomašević je na selu: 'Otišao je u roditeljsku kuću'
Župan Tomašević je na selu: 'Otišao je u roditeljsku kuću'

Požeško-slavonski župan nekoliko je puta ponovio kako 'se ništa nije dogodilo' te da od djece ne traži da zauzmu stranu. 

- Ne postoji strana, u situaciji kojoj jesmo, postoje dva puta, ili živimo zajedno ili ne, nas vežu djeca i unučad - rekao je.

Tvrdi i da nije doživio neugodnosti zbog optužbi, bilo je rezervi, ali nitko mu nije uputio grube riječi. 

- Nisam nikakav moćnik nego čovjek koji želi živjeti svoj život - kaže i dodaje da je veseljak.

O izbacivanju iz stranke kaže da je HDZ bio pod pritiskom i bilo je za očekivati da će se to dogoditi, a nada se da će se možda u stranku vratiti.

'Tukao me po glavi, dizao nož na mene, gurnuo me na radijator...'

Podsjetimo, Mara Tomašević na ročištu je kazala da je zlostavljanja bilo unazad tri godine.

- Ukućani su čuli svađe, ali nisu mogli vidjeti. Razbijao mi je oko, gurao me u trudnoći pred roditeljima i braćom... Čak me htio pogaziti autom. Posljednji put, po povratka s puta, šamarao me 5-6 puta po glavi da se ne vide masnice, uhvatio me za vrat. Dizao je nož na mene, prijetio da će me zaklati, psovao. Svemu je uzrok njegov preljub. Nisam mu smjela ništa reći, sve sam ispoljila u SMS porukama. Ne morate tražiti provjeru autentičnosti, to su moje poruke iz revolta - svjedočila je Mara Tomašević.

 - Žena s kojom je bio grebala me po licu i rukama dok me on držao. Sve sam htjela prijaviti, ali njegova sestra i naša kćer nagovarale su me da odustanem jer ću mu uništiti karijeru. Tada sam odustala, no nakon 2. listopada 2017. mi je prekipjelo. Ozljede tada nisu bile velike, ali mi je bilo svega dosta - rekla je Tomaševićeva supruga.

- Došao je u pripitome stanju, zazvonio mu je mobitel i on je nakratko razgovarao. Pitala sam ga da li ga je to zvala "kuja" na što je on odložio mobitel i počeo me šamarati po glavi. Uhvatio me je rukama za vrat, potom me udario nogom i gurnuo na radijator. Pridigla sam se i pobjegla, jer sam se bojala da će me ubiti. Rekla sam mu da idem na policiju na što mi je rekao neka idem ko je*e mene i policiju. Obukla sam se i otišla na policiju, prijavila sam ga ikada sam se s policijom vratila kući njega nije bilo kod kuće. On ima oružje i ja sam ga se bojala cijeli život. Svi su u obitelji, moji i njegovi znali što sam sve trpjela, kao i naša djeca - kazala je Mara Tomašević na sudu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 82
VIDEO

Ava Karabatić dobila je više glasova od Plenkijeve ministrice kulture Obuljen Koržinek!
SPEKTAKL

Ava Karabatić dobila je više glasova od Plenkijeve ministrice kulture Obuljen Koržinek!

Lani sam u ovo vrijeme bila doma u alkoholiziranom stanju. Ovo je veliki uspjeh za mene i moj mali tim velikih ljudi, rekla je Karabatić

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović
Slaže li se Vlada PP? Penava je rješenje za ostanak HDZ-a na vlasti. Ovo su glavne prepreke
PENAVA 'NA IZVOL'TE'

Slaže li se Vlada PP? Penava je rješenje za ostanak HDZ-a na vlasti. Ovo su glavne prepreke

Plus+ Ako je Penava spreman uzeti sve što mu Plenković ponudi, u zamjenu za Pupovčev “skalp”, onda imamo vladu