News

Komentari 10

Tomašević: Analize oko Plinare bit će gotove idući mjesec, tad ćemo znati hoćemo li je prodati

Tomašević: Analize oko Plinare bit će gotove idući mjesec, tad ćemo znati hoćemo li je prodati

Gradonačelnik Zagreba je rekao kako 4000 kreveta u domovima za starije i nemoćne u Zagrebu nije dovoljno u odnosu na interes te da će novi dom biti izgrađen do lipnja u Markuševcu

Gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević, sa suradnicima, otvorio je novouređeni Odjel za oboljele od demencije u Domu za starije osobe Sveta Ana.

Nakon otvorenja novog odjela, gradonačelnik Tomašević i njegovi zamjenici održali su redovnu konferenciju za novinare. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

Gradonačelnik Zagreba je rekao kako 4000 kreveta u domovima za starije i nemoćne u Zagrebu nije dovoljno u odnosu na interes te da će novi dom biti izgrađen do lipnja u Markuševcu. 

Osvrnuo se na otvaranje ugostiteljskih terasa te istaknuo kako u Udruzi ugostitelja komuniciraju koje kriterije treba ispuniti da se to i dogodi. 

- Takve stvari, kao i druge koje smo najavili, ćemo rješavati postepeno. Ugostitelji su upoznati sa svim kriterijima koje trebaju ispuniti. Razumijemo cijelu epidemiološku situaciju koja utječe na ugostitelje pa zato toleriramo dosta stvari koje ne bi trebali. Što se tiče vatrogasnih puteva, tu je jasan dogovor napravljen, trebaju biti pet i pol metara od svake strane ulice. Našli smo rješenje i dali određeni rok koji ističe ovaj tjedan kako bi svi bili zadovoljni - poručio je. 

Što se tiče Gradske plinare, Tomašević je rekao da se radi dubinska analiza poslovanja koja će biti gotova do kraja idućeg mjeseca, te da će tada znati više detalja, odnosno hoće li se prodavati ili ne. 

- Nakon toga ćemo sjesti s koalicijskim partnerima i vidjeti koje je najpovoljnije rješenje. Meni je prioritet da se ne ugrozi cijeli Holding - rekao je i dodao kako je iznenađen kada ga pitaju o funkcionalnosti odnosa sa SDP-om jer redovno komuniciraju. 

Ovog mjeseca kreću i upisi u škole, a uskoro na snagu stupa i izmjena mjere roditelj-odgojitelj. Na pitanje hoće li biti mjesta za svu djecu u Zagrebu, Tomašević je rekao da će se sva djeca upisati u škole i vrtiće. 

- To je naša obaveza kao Grada - rekao je. 

Zamjenica gradonačelnika Danijela Dolenec rekla je kako je glavni fokus Grada proširiti vrtićke kapacitete.