Obavijesti

News

Komentari 7

Tomislav Tomašević: Nije me strah. Grad je prošle godine bio najsigurniji u zadnjih 20 godina

Tomislav Tomašević: Nije me strah. Grad je prošle godine bio najsigurniji u zadnjih 20 godina

Gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević rekao je da ga ruševine starog paromlina u večernjim satima ne plaše, ali da vlas neće tolerirati da to tako zapušteno stoji i dalje. Čeka se rušenje od strane vlasnika

VIDEO

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević kazao je kako nema više saznanja o ubojstvu koje se u večernjim satima u nedjelju dogodilo u Paromlinskoj ulici, dodajući da je istraga u tijeku.

- Ove godine u Zagrebu su bila tri ubojstva i sva su riješena. Lani ih je bilo pet, što je za dva manje u odnosu na godinu dana prije, i prošla je godina po izvješću policije bila najbolja po svim pokazateljima u zadnjih 20 godina. Znači, grad je prošle godine bio najsigurniji u zadnjih 20 godina - naglasio je Tomašević u Dnevniku Nove TV.

Kako kaže, područjem starog paromlina bi u večernjim satima prošetao bez problema obzirom da ondje u blizini radi do kasno uvečer.

Krvava noć u Zagrebu: Okršaj na više lokacija, muškarac umro od napada oštrim predmetom
Krvava noć u Zagrebu: Okršaj na više lokacija, muškarac umro od napada oštrim predmetom

- To su ruševine koje su pred nosom bivšeg gradonačelnika bile dva desetljeća. Kao što znate, ili će se stara zgrada Zagrebačke banke u Paromlinskoj srušiti od strane privatnog vlasnika, ili će ju Grad srušiti pa mu isporučiti račun. Izgleda da je ipak započelo rušenje u njegovoj režiji, ali mi smo rekli čim smo došli na vlast da to nećemo tolerirati - kazao je gradonačelnik.

Tomaševića je nedavno gradski zastupnik Renato Petek usporedio s premjerom Andrejem Plenkovićem zbog netransparentnosti. Tomašević ipak tvrdi da su svi podaci dostavljeni te da bi on Peteka mogao komentirati zbog iznošenja krivih informacija. 

- Najviše oko CIOS grupe, kada se govori neistina da su se povećali prihodi te grupe od Grada i gradskih poduzeća otkad sam postao gradonačelnik. To je neistina. Dvostruko su se smanjili, to je prava istina. Jedina je poveznica mene i premijera da ponekad komuniciramo kao gradonačelnik glavnoga grada i predsjednik Vlade - rekao je Tomašević.

Ruši se stara zgrada Zagrebačke banke u Zagrebu: 'Zbog korone nismo ranije to mogli učiniti'
Ruši se stara zgrada Zagrebačke banke u Zagrebu: 'Zbog korone nismo ranije to mogli učiniti'

Pojavile su se špekulacije o mogućem rastu cijena komunalija obzirom da Zagreb ostaje bez prireza, koji je ujedno i najveći u državi. 

- Nismo još vidjeli prijedloge izmjena zakona, ali vidjeli smo Vladin prijedlog tzv. porezne reforme. Grad Zagreb ima najveći prirez u Hrvatskoj, po zakonu jedini i smije imati 18 posto, jer ima čak 340 ustanova. Rekao sam već kako smatram da je socijalno pravednije vratiti tu stopu poreza na dohodak nego podići cijenu komunalija, za tih milijardu kuna koliko ćemo manje imati. Porez na dohodak plaćaju oni s većim plaćama i zato smatram da je ispravnije vratiti tu stopu poreza nego povećati komunalije za sve - dodao je Tomašević.

- Čak i kada vratimo stope onakve kakve su sada, znači tu neće biti dodatnog poreznog opterećenja za građane nego će biti jednako, ono zapravo neće biti jednako jer će Zagreb i tada izgubiti oko 400 milijuna kuna godišnje, što će dati doprinos za svima veće plaće - tvrdi gradonačelnik. 

Tomašević naglašava da za sad cijene javnog prijevoza neće rasti, ali ne može obećati da cijene neće rasti za sljedećih godinu dana obzirom na porast troškova. Dodaje kako je zagrebački javni prijevoz najjeftiniji od svih velikih gradova u Hrvatskoj te da se nada kako će to i dalje ostati činjenica. 

- Raste trošak rada, moramo povećavati plaće, raste trošak materijala, raste trošak svega, hrane u dječjim vrtićima, ako već hoćete. Međutim, unatoč tome uspjeli smo da gradski vrtići budu najjeftiniji od svih velikih gradova u Hrvatskoj - zaključio je Tomašević

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca